Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten MTV açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten MTV açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katıldığı televizyon programında MTV zammı ile ilgili söylediği sözler olay oldu. Şimşek'in kanunu bilmediği ortaya çıktı.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İsmail Küçükkaya'nın FOX Tv'de hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

MTV zammı ile ilgili canlı yayında soruları yanıtlayan Şimşek, ilk yaptığı açıklamada "MTV tamamen 2018 yılından sonra alınacak, 2018 yılının başından itibaren alınacak araçlar içindir" ifadelerini kullandı.

Programa verilen arada sonra Şimşek, ilk yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu, Meclis'e giden kanun teklifin bütün araçları kapsadığını itiraf etti.

Şimşek, "Meclis'e giden kanun %40'ı mevcut araçlar içinde sadece 2018'de alınacak araçlara, bir de değerine göre farklı bir vergilendirme söz konusu. Bütün bunlar değerlendirilecek. Ben de bu düzeltmeyi yapmış olayım" dedi.

Şimşek'in bu açıklamalarından sonra sosyal medyada tepkiler gecikmedi. Birçok vatandaş kişisel hesaplarından Şimşek'e tepki gösterdiler.

İşte o mesajlardan bazıları:

dmjd.jpgdlmdslmd.jpgdsodod.jpgdmdsldm.jpgdldld.jpg

 

İlgili Haberler