Başkanlığı bitti ama skandalları bitmiyor! Donald Trump'tan küstah sözler: Ona Muhammed diyebiliriz

Başkanlığı bitti ama skandalları bitmiyor! Donald Trump'tan küstah sözler: Ona Muhammed diyebiliriz
ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Taliban lideri Molla Hebbetullah Ahundzade'nin adını unutunca "Ona Muhammed diyelim" sözleri Müslümanların büyük tepkisini çekti.

ABD''nin eski Başkanı Donald Trump, Arizona eyaletinde 5 bin destekçisine hitaben bir konuşma yaptı. Seçimlerini kendisinin kazandığı iddiasını sürdüren ve Demokratlara yüklenen Trump, Joe Biden yönetiminin Afganistan stratejisini eleştirirken Taliban lideri Molla Hebbetullah Ahundzade''nin adını unutunca "Ona Muhammed diyelim" dedi. Trump''ın bu sözleri sosyal medyada Müslümanların tepkisini çekti.

"DEDİM Kİ, MUHAMMED..."

Trump Arizona''nın Phoneix kentinde yaptığı konuşmada "Taliban''a dedim ki... Liderleriyle konuştum. Ve konuştum ve dedim ki" ifadelerini kullandığı cümlede Ahundzade''nin ismini unuttu. Trump bu noktada "Ona Muhammed diyelim" dedi;  sözlerine, "Dedim ki, Muhammed, biz gidiyoruz" diye devam etti.

AHUNDZADE''Yİ ''HOMURDANARAK'' TAKLİT ETTİ 

Trump''ın konuşmasının devamında Ahundzade''yi taklit etmesi de dikkat çekti. Trump, Taliban liderine "ABD geri dönecek ve sizi daha sert vuracak" dediğini söyleyip Ahundzade''nin buna yanıtını homurtularla taklit etti. Trump, konuşmanın başında da "Muhammed nasılsın?" dediğini anlatıp, Taliban liderinin yanıtını yine homurtularla canlandırdı. 

 

İlgili Haberler