Baykal hakkındaki o fezleke kapatıldı

Baykal hakkındaki o fezleke kapatıldı
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında düzenlenen "Halk TV fezlekesi" kapatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Meclis Başkanlığı'ndan Baykal hakkındaki fezlekenin iadesini istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Halk TV'de yayımlanan bir film hakkındaki telif hakkı şikayeti nedeniyle o dönem kanalın yönetim kurulu başkanı olan  ve kanalın müdürü hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma neticesinde kanalın müdürü hakkında "mali haklara tecavüz" davası açılırken, Baykal hakkında ise aynı suçlama ile fezleke düzenlendi.

Fezleke, Baykal'ın rahatsızlığının sürdüğü dönemde Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Ancak dönemin kanal müdürü hakkında Ankara 1. Fikri Sinai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülen davada düşme kararı verildi. Mahkemenin gerekçesinde; şikayette bulunanların söz konusu yapımla ilgili mali haklara sahip olduklarına ilişkin belgeleri sunmadıkları, bu nedenle de dava şartının oluşmadığı belirtildi.

Bu gelişme üzerine Savcılık, Baykal hakkındaki fezlekenin iadesini talep etti. Meclis Başkanlığı da fezlekenin iadesine karar verdi.