Bayram ikramiyelerinin tarihi belli oldu. 13 milyon emekliye müjde

Bayram ikramiyelerinin tarihi belli oldu. 13 milyon emekliye müjde
Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği bayram ikramiyesiyle ilgili beklenen tarih belli oldu. 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyelerinin ödemenin mayıs ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacağı öğrenildi. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihlerinde yatırılması beklendiği ifade edildi.

Yeni Asır''da yer alan habere göre, milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Toplam 13.1 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyeleri için tarih belli oldu. Peki 2021 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

MAYIS AYININ İLK HAFTASI YATACAK

Toplam 13.1 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyeleri mayıs ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihlerinde yatırılması bekleniyor. Böylece temmuzda hem zam hem de ikramiye alınmış olacak.

İKRAMİYELERİN AYNI GÜN YATMASI BEKLENİYOR

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerinin aynı gün ödenmesi bekleniyor. Türkiye''de, 8.2 milyon işçi, 2.6 milyon Bağ-Kur ve 2.3 milyon memur emeklisi olmak üzere 13.1 milyon emekli bulunuyor. İdari izin kararıyla 3.5 gün olması beklenen bayram tatili başlamadan önce ikramiyeler hesaplara yatırılmış olacak.

İlk olarak 2018''de verilmeye başlanan emekli ikramiyesi üç dönemdir bin lira olarak hesaplara yatırılıyor.

YENİ EMEKLİLER ALACAK MI?

İkramiyeden yararlanmak için ''bayramın içinde bulunduğu ayda maaş alıyor olmak'' gerekiyor. Mayıs ayı sonuna kadar aylık bağlananlar Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek.

HAK SAHİBİ YAKINLARI DA YARARLANACAK

Yılda 2 ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında yararlanacak. Hem eş hem çocuk ikramiye alabilecek.