BBP Genel Başkanı Destici'den emekli maaşı zammına 'mutlaka ama mutlaka' tepkisi

BBP Genel Başkanı Destici'den emekli maaşı zammına 'mutlaka ama mutlaka' tepkisi
Emekli zammı için milyonlarca vatandaşın beklentisi olan seyyanen artış gerçekleşmedi, emekli maaş zammı sadece yüzde 25 olarak meclisten geçti. Yaşanan bu artışla ilgili olarak Cumhur İttifakı içerisinde oluşan çatlak devam ediyor. Emeklilerin yapılan artışma mağdur edildiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Destici yaptığı yeni açıklamayla zammın yetersizliğine dikkat çekti.

Emekli maaşları için öngörülen yüzde 5,23’lük refah payı artışı önce emeklilerin büyük tepkisine neden oldu, sonra o tepki iktidar ittifakının sınavına dönüştü.

Cumhur İttifakı içerisinde bulunan MHP’nin Genel Başkanı Bahçeli, yüzde 25’lik emekli zammını yeterli görmedi, yükseltilmesini, tıpkı memurlara yapıldığı gibi seyyanen zam planlanması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah, HÜDA PAR ve BBP’den de benzer açıklamalar geldi. Açıklamaların ışığında emekli maaşlarını düzenleyen madde, Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü ve ittifak üyesi partiler itirazlarına rağmen yüzde 25’e evet dedi.

destici-ic.jpg

DESTİCİ'NİN TEPKİSİ SÜRÜYOR

Yapılan zammın yetersizliğine dair muhalefet cephesinden çok sayıda açıklama gelirken, Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Destici'den yeni bir açıklama geldi.

Emekliye yapılan zammı yetersiz bulduğunu söyleyen Mustafa Destici sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

destici-2.jpg

"Emeklilerimiz haklı olarak işçiye ve memura yapılan zam oranının neden kendilerine uygulanmadığı konusundaki şikayetlerini dile getiriyorlar.

Mutlaka ama mutlaka emeklilerimiz için yeniden bir düzenleme yapılmalı, emeklilerimize en azından aldıkları fiili ücret üzerinden %25 artış ve hayat pahalılığına ezdirilmeyecekleri miktarda seyyanen zam yapılmalıdır."

İlgili Haberler