Bebek emziren annelere iyi haber: Virüs bulaşma ihtimali düşük

Bebek emziren annelere iyi haber: Virüs bulaşma ihtimali düşük
ABD’nin New York kentinde bulunan NewYork-Presbyterian Weill Cornell Hastanesi, korona virüslü annelerden doğan 120 bebek üzerinde yaptığı araştırmada, bebeklere emzirme sırasında annelerinden virüs bulaşmasının düşük bir ihtimal olduğunu açıkladı.

New Yorklu uzmanlar, koronavirüslü annelerin emzirme sırasında maske takması ve her türlü hijyen tedbirlerini alması halinde, sağlıklı bir şekilde yeni doğan bebeklerini emzirdiklerini ifade etti. Uzmanlar, korona virüslü anneden doğan 120 bebek üzerinde yaptıkları araştırmada, bebekleri 1 gün ve 1 hafta sonra test ettiklerini ve hiçbir bebeğe korona virüs bulaşmadığını belirtti. 

YENİ DOĞANLAR 1,8 METRE UZAKTA KAPALI KÜVEZDE TUTULUYOR

Sağlıklı yeni doğan bebekler, emzirme sırasında annelerine veriliyor ve geri kalan süreçte ailelerinden 1,8 metre uzaklıktaki her yeri kapalı küvezlerde tutuluyor. Korona virüslü anneler ise emzirme sırasında koroyucu maske takıyor ve her türlü hijyen tedbirlerini alıyor. Uzmanlar, her türlü hijyen tedbirlerinin alınması halinde korona virüslü veya korona virüsten iyileşmiş annelerin, bebeklerini rahatlıkla emzirebileceklerini vurguladı. 

DSÖ KORONAVİRÜSLÜ ANNELERE 'EMZİRİN' TAVSİYESİ VERDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüs olduğundan şüphelenilen veya teyit edilen annelerin emzirmeye başlaması veya emzirmeye devam etmesini tavsiye ettiğini açıkladı. Bebeğin bağışıklık sistemi için anne sütünün gerekli olduğu ifade edildi.