Tahran’dan Ankara’ya karşı şok iddia

Tahran’dan Ankara’ya karşı şok iddia
Tahran’dan Ankara’ya karşı şok iddia

İran medyası, Suriye’de teröristlerin bazı petrol kuyularını ele geçirdiğini Türk uzmanların da petrol sevkiyatını inceled

İran medyası, Suriye’de teröristlerin bazı petrol kuyularını ele geçirdiğini Türk uzmanların da petrol sevkiyatını incelediğini öne sürdü

 

Petrol paylaşımı

 

Fars Haber Ajansı (FHA), “Türk uzmanların Suriye petrol kuyularında işi ne?” başlıklı haberinde “Bazı güvenilir kaynaklar, Türkiye’den uzmanların Deyrizor’da silahlı teröristlerin ele geçirdiği petrol kuyularını incelemeye başladığını belirtti” diye yazdı. Teröristlerin petrol kuyularını boşaltmak için saldırdıklarını belirten FHA, bu unsurların kuyuları ele geçirildikten sonra petrol satışından elde edilecek gelirin paylaşımı için çatıştıklarını iddia etti.

 

İsyancılara silah

 

ABD basını, Beyaz Saray’da bu hafta içinde Suriye konusunda toplantılar düzenleneceğini ve Suriyeli muhaliflere silah yardımı seçeneğinin de masaya yatırılacağını bildirdi. Obama yönetimi, toplantıların yapılacağını doğrularken, isyancılara silah yardımı konusunda son kararın verilmediğini vurguladı. Ancak yetkililer, Başkan Barack Obama’nın, incelemeden geçmiş ılımlı isyancıların silahlandırılması fikrini onaylamaya yakın olduğunu belirtti.

 

Uçuşa yasak bölge

 

Beyaz Saray’daki toplantılarda, uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunun da ele alınacağı ifade edilirken, yetkililer, bu seçeneğin hayata geçirilmesinin daha düşük ihtimal olduğunu kaydetti. Yetkililer, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de toplantılara katılmak için bu hafta Orta Doğu’ya yapacağı ziyareti ertelediğini söylediler. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, ABD’nin isyancıları güçlendirmenin yollarını aramaya devam edeceğini  söyledi.