Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanır?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanır?
Bedelli Askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak sorusu bedelli bekleyenler için büyük merak konusu oldu. Bakan Hulusi Akar, 4. celp dönemi tarihi ile ilgili açıklama yaptı..

Bedelli askerlikte son dakika gelişmeleri devam ediyor. Milyonlarca genç bedelli askerlikte 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak diye soruyor. Milli Savunma Bakanlığı Hulusi Akar 4. celp dönemi tarihi ile ilgili, "Bu ayın sonunda, en geç aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak." dedi. Merakla beklenen bedelli askerlik 4.celp dönemi tarihi belli oldu mu? İşte tüm o detaylar... 4. celp dönemi ise 3 Kasım'da Bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin ardından belli olacak. Başvurular e-devlet adresinden yapılıyor. Başvuru sürecinde vatandaşlardan iki adımı takip etmeleri beklenecek; Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler, E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.   

HULUSİ AKAR'DAN 4. CELP DÖNEMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bedelli asker başvurularının üzerinden günler geçmesi nedeniyle 4. celp döneminde silah altına alınacak yükümlülerin bilgileri için araştırmalar hız kazandı. Binlerce asker adayının merakla beklediği 4. celp dönemi bilgileri Milli Savunma Bakanlığı’nın e-Devlet kapısında yer alan ASAL sonuç sayfası üzerinden öğrenilebilecek. Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

BEDELLİ ASKERLİKTE 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANIR

Bedelli askerlikte 4. celp dönemi ne zaman sorusuyla ilgili, Başvuru rakamına ilişkin konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu açıklamayı yaptı: "Şu anda işlemlerini tamamlayan 633 bin 844 gencimiz, vatandaşımızın müracaatlarını tamamladılar, paralarını yatırdılar ve eğitim konusunda da planlamaya dahil edildiler. Bununla ilgili hem eğitim tarihleri hem de eğitim yapacakları yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın sonunda, en geç aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak. Önemli bir husus da müracaatlarını yaparak ödemelerini tamamlayan vatandaşlarımızın askerlik şubelerinde işlemlerinin yürütülmesine devam edilmektedir. Ona göre gençlerimizin ellerini çabuk tutuk işlemlerini yapmalarını bekliyoruz. Bunun yanı sıra yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor."

Bedelli askerlik celp dönemleri ile ilgili son dakika gelişmelerden haberdar olmak için burayı takip edin