Bekir Bozdağ'ın yerine gelen isim belli oldu! Bir koltuk değişimi daha

Bekir Bozdağ'ın yerine gelen isim belli oldu! Bir koltuk değişimi daha
Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ’dan boşalan TBMM Anayasa Komisyonu başkanlığı koltuğuna gelen isim belli oldu.

Abdülhamit Gül’ün istifası sonrası boşalan Adalet Bakanlığı görevine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Bekir Bozdağ getirilirken Bozdağ’dan boşalan TBMM Anayasa Komisyonu başkanlığı koltuğuna Yusuf Beyazıt getirildiği öğrenildi.

AKP Tokat Milletvekili olan Yusuf Beyazıt TBMM''nin haber sitesine yer alan habere göre TBMM Anayasa Komisyonu başkanlığı için yapılan seçimle Anayasa Komisyonu Başkanı oldu.

YUSUF BEYAZIT KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan ve mesleği avukat olan Yusuf Beyazıt lisans eğitimini Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü''nde (TODAİE) gerçekleştirdi.

Beyazıt sırasıyla İstanbul Belediyesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü; Vakıflar Bankası, Güneş Sigorta ve Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanlığı görvlerini icra ederken aynı zamanda TBMM Milli Savunma Komisyonu başkanlığını da yürüttü.