Ben Efsaneyim filminde dikkat çeken korona virüs detayı

Ben Efsaneyim filminde dikkat çeken korona virüs detayı
Korona virüs salgını sonrası toplumsal izolasyon, akıllara Will Smith’in başrolünde oynadığı “Ben Efsaneyim” filmini getirdi.

2007 yapımı “Ben Efsaneyim” filmiyle korona virüs salgını sonrası yaşanan toplumsal izolasyon süreci arasındaki benzerlik dikkat çekti. We Got This Covered’in haberine göre, izolasyon süreci, inzivanın insan üzerindeki olumsuz etkilerine odaklanan filmin apokaliptik dünyasını akıllara getirdi.

“BEN EFSANEYİM” FİLMİNİN KONUSU NE?

Richard Matheson’ın 1954 tarihli, romanından uyarlanan “Ben Efsaneyim”in filmi 2007 yılında vizyona girdi. Will Smith’in başrolünde oynadığı filmde bir virüs salgını 12 milyon insanı öldürür ve yüzde 90’ının da mutasyona uğratır. Mutasyona uğramayan ve sağ kalmayı başaranlardan biri de Robert Neville (Will Smith)’dir. Virolog olan Neville, virüsle ilgili daha fazla bulgu elde etmeye ve sağ kalan diğer insanları bulmaya çalışır.

Filmin sahnelerinden bazılarında New York’un boşaltıldığı ve karantinaya alındığı görülüyor. Ayrıca filmde New York, polis ve ordu kontrolüne alınıyor. Kovid- 19 salgını sürecinde ise filmdekine benzer şekilde New York sokaklarının boş olduğu dikkat çekerken ordu veya polis şuan şehrin kontrolünü almadı.