Benzin ve motorin fiyatlarında kontak kapattıracak gelişme

Benzin ve motorin fiyatlarında kontak kapattıracak gelişme
Akaryakıt sektöründe küresel kriz büyüyor. 90 dolara yaklaşarak son 7 yılın zirvesine ulaşan petrol fiyatları için Morgan Stanley'den dikkat çeken yorum geldi. Yatırım bankası, 100 dolar olacak dedi.

Zam üstüne zam gelmişti

Türkiye''de akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmesinin en temel nedenlerinden birisi küresel piyasada ham petrol fiyatlarının gün geçtikçe yukarı seviyelere tırmanması. Petrol varil fiyatları geçtiğimiz günlerde 90 dolar seviyesine yaklaşarak son 7 yılın zirvesine tırmandı. Ardından ise Türkiye''de arda arda akaryakıt zamları gelmeye başladı.

Petrol fiyatlarının bu yıl 100 dolar/varil seviyesini görmesini bekleyen yatırım bankaları arasına Morgan Stanley de katıldı. Brent petrolünde fiyatın üçüncü çeyrekte 100 dolar/varil seviyesini göreceğini tahmin etti.

Morgan Stanley yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda, 2021 yılında önemli düşüş gösteren petrol stoklarının bu yılın sonuna doğru daha da aşağı geleceğini, atıl kapasitenin hali hazırdaki 3,4 milyon varil/günden 2 milyon varil/güne ineceğini öngördüklerini belirtti.

Dünya''da yer alan habere göre, petrol ürünleri tüketiminin güçlü olmaya devam etmesi nedeniyle fiyatlar 90 dolar/varil seviyesine yaklaştığında talebin aşınmaya başlayacağı yönündeki öngörüsünden vazgeçen Morgan Stanley, yaz aylarında talebin 1,5 milyon varil/gün daha artacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

İlgili Haberler