Benzine de bu gece yarısı büyük zam geliyor

Benzine de bu gece yarısı büyük zam geliyor
Dün gece motorine gelen 80 kuruşluk zammın ardından bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinde 71 kuruş zam bekleniyor.

Motorine dün 80 kuruş gelmişti. Araç sahipleri bu gidişle toplu ulaşıma binecek

Patronlar Dünyası''nın haberine göre, pazartesi gece yarısından sonra motorine gelen 80 kuruşluk zammın ardından bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine de 71 kuruş zam bekleniyor. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası''ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara''da ortalama 14,71 liradan satılan motorinin litre fiyatı 15,51 liraya çıktı. Motorinin litresi İstanbul''da 14,62 liradan 15,42 liraya, İzmir''de 14,71 liradan 15,51 liraya arttı.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye''nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Brent petrolün varil fiyatı, ocak ayını son 30 yılın en hızlı artış performansıyla kapatmaya hazırlanırken piyasalarda üç haneli fiyat beklentisi güçleniyor. 6 haftalık yükselişin ardından yüzde 1.1 artarak 2014''ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşan petrol fiyatlarının, pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

İlgili Haberler