Beraat kararı sonrası Müjdat Gezen’den ilk açıklama

Beraat kararı sonrası Müjdat Gezen’den ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar beraat etti. Müjdat Gezen, beraat kararı sonrası yaptığı açıklamada, “Bizi yönetenlerin dikkatli olmaları lazım. Siyasetle uğraşanların hoşgörüsü 4 misli fazla olması gerekir. Bu dönemin hoşgörü ile uzak yakın ilgisi olmayan bir dönem” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için beraat kararı çıktı. Müjdat Gezen beraat kararının ardından KRT canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

“Bu ülkeden kaçmayacak 2 kişi varsa; Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’dir diyen” usta isim, “Kimin kaçacağını, kimlerin kaçacağını, kimlerin kaçtığını benim gibi çok kişi de biliyor zaten. Ben burada doğdum, burada büyüdüm, burada öleceğim. Her şeyimi bu insanlara, bu halka borçluyum. Daha borcumu da henüz ödemiş değilim” dedi.

Gezen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmet İnönü''den itibaren her politikacının yüzüne taklidini yaptım. Karikatürleri çizildi. Onlarla şakanın ötesinde dalga geçildi. Cumhuriyet tarihinde olmadı böyle birşey.

Kenan Evren döneminde tutuklandım, böyle bir şey yaşamadım. Onun için bizi yönetenlerin dikkatli olmaları lazım. Siyasetle uğraşanların hoşgörüsü 4 misli fazla olması gerekir. Bu dönemin hoşgörü ile uzak yakın ilgisi olmayan bir dönem. Bir anlamda da iyi oluyor diyebilirim, iktidarlar sonlarını böyle hazırlarlar. Ne kadar fazla giderse sonu o kadar erken olur."