Berat Albayrak kendi kitabında yakalandı. Berat Albayrak AKP öncesinde üniversite okurken araba almış

Berat Albayrak kendi kitabında yakalandı. Berat Albayrak AKP öncesinde üniversite okurken araba almış
Berat Albayrak'ın 'Burası Çok Önemli' adlı kitabı satılmaya başlandı. Berat Albayrak’ın kitabındaki en çok dikkat çeken bölümlerden biri Uno alma hikayesi oldu. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlar işsizlik, artan gıda fiyatları, ödeyemedikleri fatura bedellerine isyan etmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın damadı ve Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ''Burası çok önemli!'' isimli kitabında anlattığı Uno hikayesi sosyal medyada gündem oldu. 

Berat Albayrak kitapta üniversite dönemlerinin son yıllarında özel kurslar vererek birikimleriyle 1996 model Fiat Uno aracı aldığını, üniversitenin son yıllarında bu aracı kullanmaya başladığını dile getirdi.

2022 yılında öğrenciler barınma, yiyecek, maddi olanaksızlıklara, mezun olsalar bile iş bulamamaya isyan ederken; Berat Albayrak’ın üniversite öğrencisiyken ''araç aldım'' demesi eleştirileri beraberinde getirdi. 

Konuyla ilgili sosyal medyaya düşen bir videoda vatandaş Albayrak''a ''Demek ki AKP''den önceki dönemde bir üniversite öğrencisi 2,3 yıl çalışıp biriktirdiği parayla 4 yaşında bir otomobil alabiliyordu. AKP iktidarının 20. yılında ise 4 yaşında en ucuz araba 170 bin lira civarında'' olduğunu hatırlattı.

Asgari ücretle çalışan bir çiftin bile yıllarca çalışarak otomobil almasının imkansızlığına vurgu yapan vatandaş Albayrak''a çarpıcı şu soruyu sordu:

''Yani şimdi AKP''den önceki dönem mi yoksa sonraki dönem mi daha iyi?!''

Paylaşıma çok sayıda beğeni ve yorum yağdı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Albayrak, Kasım 2020’de Instagram’dan sağlık sebepleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Albayrak’ın bakanlığında Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlara bir çözüm getirememesinden ötürü eleştiriler yöneltiliyordu. Albayrak 2018’de göreve geldiğinde 4,53 seviyesindeki dolar/TL kuru, bıraktığında 8,52’ydi. ‘Damat’ kendisine dövizdeki yükselişi soranlara “Dolarla mı maaş alıyorsunuz” yanıtını vermişti.

Albayrak’ın açtığı yolda 18’lere kadar çıkıp rekorlar kıran dolar kuru şu an 13,76 seviyelerinde.

Diğer yandan Albayrak, muhalefet tarafından Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık döviz rezervinin eritilmesi konusunda da sorumlu tutulmuştu. Bu da TL’yi dalgalanmalara karşı daha açık hale getirmişti.

Daha önce enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı da yapan Albayrak’ın kitaba ismini verdiği “Burası çok önemli” cümlesi, sosyal medyada da alay konusu olmuştu. Kullanıcılar Albayrak’ın sürekli kullandığı bu cümleyi ‘burası çokomelli’ye çevirerek sosyal medyada yaygınlaştırmıştı.

İlgili Haberler