Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Gündemimizde şu an için Şenol Güneş yok

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Gündemimizde şu an için Şenol Güneş yok
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ismi Siyah Beyazlıların teknik direktörlüğü için geçen Şenol Güneş'le bugüne kadar hiç görüşmediklerini açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündemdeki konulara dair bir basın toplantısı düzenledi. Çebi, Şenol Güneş''ten Murat Sancak''a, Cenk Tosun''dan Burak Yılmaz''a kadar birçok iddiaya yanıt verdi.

ismi Siyah Beyazlılar ile anılan Şenol Güneş''le bugüne kadar bir görüşme yapmadıklarını açıkladı. Çebi, "Önümüzdeki sezon planlamamda, bugün itibarıyla Şenol Güneş ile çalışma düşüncesi yok" dedi. Çebi, Burak Yılmaz için de "Tasarrufumuz yok" açıklamasını yaptı.

Başkan Çebi''nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Adana Demirspor maçında yaşadığımız olaylar bizi son derece üzmüştür. Adana Demirspor ve Beşiktaş camiaları özdeşleşmiş, birbirlerini seven ve sayan, değer veren birbirine çok benzeşen taraftarı olan iki camiadır."

"Adana''da onların tabiriyle güneşe kurşun sıkılan sıcakta, hazırlık maçı için takımımızı Adana''ya gönderdik. Aramızda ilişkilerimiz gayet iyiyken ne oldu da bu duruma gelindi? Beşiktaş kendilerine ne zarar verdi?"

"Beşiktaş büyük lokmadır. Ersin''in kafasına demir para atıldı. Bunu hangi taraftar, hangi mantıkla yapabiliyor? Sanki bir şeyler kurgulanmış gibi ama ne olduğunu bilmiyorum."

"BİR ANDA TELEVİZYON FIRLATTI"

 "Sayın Başkan tribünde bir anda televizyonu alıp fırlattı. Adanalılar nazik ve misafirperver insanlardır. Devlet büyüklerinin olduğu yerde önümüzde televizyon fırlatılıyor. Bizim bu şekilde en ufak nezaketsizliğimiz olmadı."

"ELİNİZDE BELGE VARSA SAVCILIĞA İLETİN"

"Hakemlerle ilgili elinizde deliller varsa lütfen savcılığa gidin. Elinizdeki bilgi ve belgeleri savcılığa iletin."

"BU HAKEMLER 4-5 AYDA MI FETÖCÜ OLDU"

"Sezon başından beri biz hakemlerle ilgili eleştiri yaparken, Sayın Murat Sancak''ın ağzını hiç açmaması ve bizim maçtan sonra konuşması düşündürücüdür. 20-25 maç sonra ne oldu da hak aramaya başladınız?"

"Murat Sancak''ın İstanbul''daki maçtan sonra yaptığı açıklama buydu; ''Hakemler hata yapabilir. Bizim aleyhimize de lehimize de oluyor. Bu sporun güzelliği içindedir.'' Bu hakemler, 4-5 ayda FETÖ''cü oldu."

"BİZDEN KENDİSİNE BÖYLE BİR GÖREV VERİLMEMİŞTİR"

Murat Sancak hızını alamıyor. Beşiktaş ve teknik direktör Şenol Güneş''le ilgili açıklama yapıyor. Şenol Güneş, önümüzdeki sezon Beşiktaş''ta diyor. Murat Sancak, Beşiktaş yönetiminde mi? Sayın Adana Demirspor başkanının Beşiktaş''ın Şenol Güneş''le imzaladı" açıklamasını neden yaptı. Bizden kendisine böyle bir görev verilmemiştir. Belki de Türk ve Dünya futbol tarihinde bir kulüp başkanı başka bir kulüple ilgili açıklama yapıyor.

"ŞENOL GÜNEŞLE KONUŞMADIK"

Biz Şenol Güneş''e kıymetini verdik. Hocamızla devam edeceğiz dedim. Şenol Güneş hocayla bugüne kadar bir kelime konuşulmamıştır. Benim hocam var ve hocamla yola devam edeceğim, bunu beyan ettim. Ona güvenim sonsuz.

Şu ana kadar Şenol Hoca''yla görüşmedim. Bir planım yok. Hocamız kıymetli. Ama ben hocamla yola devam ediyorum. Önümüzdeki sezondaki planlamam içinde Şenol Güneş şu anda yok. 

Mayıs ayında seçim var. Bu seçimden sonra buraya kim gelecek, nasıl olacak, hiçbiri belli değil. Sezon devam ediyor. Böyle bir sezon içinde, gelecek sezonun teknik direktörü hakkında konuşmam. Net söylüyorum, Şenol Hoca ile çalışmayı düşünmedim"

''''Beşiktaş adına konuşmam pek doğru değil ama Adana Demirspor adına konuşabilirim. Mesela hocaları seneye Trabzonspor''a gidiyor, Balotelli ise Juventus''a gidecek. Bunları yorumlamıyorum, biliyorum(!)''''

"3-4 KREATİF FUTBOLCU BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

“Eskiden yapılan ve yükü ağır olan sözleşmelerle, tekrar anlaşamazsak muhtemelen yollarımızı ayıracağız. Yarı fiyatına 3-4 tane kreatif futbolcu bulmaya çalışacağız. Geri kalanları altyapı ve genç futbolcularla oluşturacağız. Beşiktaş''ın bütçesini toparlama zamanı geldi."

BURAK YILMAZ SORUSU

"Burak Yılmaz ve Şenol Güneş ile ilgili herhangi bir tasarrufumuz yok. Olağanüstü bir durum olursa bilmiyorum. Önder Karaveli hoca ile yola devam ediyoruz."

"Hocamızın kalbini kıranlar devam ettiği müddetçe ne kadar devam edeceğiz bilmiyorum. Belki eleştiriler olabilir ama Şenol Güneş gelecek söylemlerinin altında başka şeyler olabilir. Bu konu benim için bitmiştir. "

CENK TOSUN

"Cenk Tosun ile sezon bitince konuşacağız. İstanbul''da top oynamak isterse biz, onu kucaklayacağız. Giderken ona böyle söyledim. Tekrar gelmesini arzu ediyorum."

İlgili Haberler