Beşiktaş Hollanda’da sakata geldi

Beşiktaş Hollanda’da sakata geldi
Vodafone Park'ta Borussia Dortmund karşısında çıkan ve sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrılan Beşiktaş, sakatlıklar nedeniyle 12 eksikle çıktığı ikinci hafta maçında da Ajax'a 2-0 mağlup oldu.

Şampiyonlar Ligi 2. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Ajax''a Berghuis ve Haller''in golleriyle 2-0mağlup oluren, Kenan Karaman''ın attığı bir gol ise hakemin skandal hatası sonrası iptal edildi.

12 eksikle sahaya çıkan Siyah-Beyazlılar''da Umut Meraş da sakatlandı ve maçı tamamlayamadı.

CANLI SKOR AJAX 2-0 BEŞİKTAŞ

CANLI MAÇ ANLATIMI

1'' Hakem Benoit Bastien ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşmaya ev sahibi Ajax başlıyor.

4'' Antony Matheus ceza sahası çizgisi üzeri sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Beşiktaş savunması topu engelliyor.

10'' Beşiktaş gole çok yaklaşıyor! Savunma arkasına sarkan Michy Batshuayi ceza sahası içinde sağ çaprazda şutunu çekiyor, top uzak direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.

12'' Ajax Antony Matheus''le gole yaklaşıyor. Savunma arkasına gönderilen topla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Antony Matheus şutunu çekiyor ancak top uzak direğe çarparak auta gidiyor.

14'' Sağ kanatta kazanılan korneri Salih Uçan ön direğe ortalıyor ancak Ajax savunması topu kafayla uzaklaştırıyor.

16'' Beşiktaş sahasında orta alanda kazanılan serbest vuruşu çabuk kullanan Ajax topu ceza sahası içinde Steven Berghuis ile buluşturuyor. Steven Berghuis şutunu çekiyor ancak top yandan auta gidiyor.

17'' GOL! Ajax Steven Berghuis ile 1-0 öne geçiyor. Sol kanatta topla ilerleyen Dusan Tadic çalımlarla ceza sahası içine giriyor ve kale önünde bulunan Steven Berghuis''e pasını veriyor. Steven Berghuis düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiriyor. Dusan Tadic golde asisti yapan oyuncu oluyor.

18'' Hızlı gelişen Ajax hücumunda Ryan Gravenberch ceza sahası ön çizgisinden şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan auta gidiyor.

23'' Ceza sahası içinde topla buluşan Dusan Tadic şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıyor.

26'' Tehlikeli gelişen Ajax hücumunda son çizgide Sebastien Haller topu penaltı noktasına gönderiyor, Edson Alvarez hiç bekletmeden kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermiyor.

28'' Savunma arkasına atılan topta Steven Berghuis ofsaytta kalan oyuncu oluyor.

33'' Sol kanatta kazanılan korneri Ryan Gravenberch paslaşarak kullanıyor.

35'' Savunma arkasına gönderilen ortada Michy Batshuayi ofsaytta kalan oyuncu oluyor.

38'' Sol kanatta gelişen Ajax hücumunda Dusan Tadic ön direğe doğru ortalıyor. Gelen topa Sebastien Haller kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu son anda ayaklarıyla topu kurtarıyor.

39'' Sağ kanatta gelişen hücumda topla buluşan Sebastien Haller arka direkteki Dusan Tadic''e yerden gönderiyor. Bomboş pozisyonda Dusan Tadic topu auta gönderiyor.

43'' GOL! Sebastien Haller farkı 2''ye çıkaran golü atıyor. Sağ kanatta gelişen hücumda Steven Berghuis, ön direğe koşu yapan Sebastien Haller''e ortalıyor. Sebastien Haller direğin dibinden topu ağlara gönderiyor. Golde asisti yapan oyuncu Steven Berghuis oluyor.

İlk yarı sona erdi...

46'' Benoit Bastien düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.

46'' İkinci yarıda Beşiktaş''ta oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gökhan Töre, Rıdvan Yılmaz''ın yerine oyuna giriyor.

Beşiktaş''ta bir değişiklik daha gerçekleşiyor. Oğuzhan Özyakup, Salih Uçan''ın yerine oyuna giriyor.

51'' Sol kanatta gelişen Ajax hücumunda Dusan Tadic kale önüne ortalıyor. Sebastien Haller kafa vuruşunu yapıyor ancak Ersin Destanoğlu gole izin vermiyor.

53'' Can Bozdoğan''ın ara pasıyla savunma arkasına hareketlenen Michy Batshuayi ceza sahası çizgisi üzerinden şutunu çekiyor ancak top üstten auta gidiyor.

60'' Karşılaşmada 1 saatlik dilim geride kalırken ikinci yarıda Beşiktaş, ilk yarıya göre daha dengeli bir oyun sergiliyor.

62'' Savunmanın yaptığı pas hatasında Kenan Karaman araya giriyor topu çalıyor, ardından topu ağlara gönderiyor ancak hakem Benoit Bastien Kenan Karaman''ın topu çalma pozisyonunu faul olarak değerlendiriyor. Kenan Karaman''ın golü faul kararı nedeniyle geçerli sayılmadı.

67'' Sol kanatta kazanılan korneri Oğuzhan Özyakup ön direğe ortalıyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırıyor.

68'' Steven Berghuis ceza sahası içinde şutunu çekiyor ancak top savunmadan dönüyor.

69'' Sol kanatta gelişen Ajax hücumunda Dusan Tadic kale önüne ortalıyor, müsait bir pozisyonda kafa vuruşunu yapan Sebastien Haller kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla üstten auta gidiyor.

71'' Ajax''da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. David Neres, Antony Matheus''un yerine oyuna giriyor.

Ajax''da bir değişiklik daha gerçekleşiyor. Davy Klaassen, Steven Berghuis''in yerine oyuna dahil oluyor.

73'' Beşiktaş''ta bir değişiklik gerçekleşiyor. Berkay Vardar, Umut Meraş''ın yerine oyuna giriyor.

76'' Can Bozdoğan, Ryan Gravenberch''e yaptığı hareketi sonrasında sarı kart görüyor.

84'' Ceza sahası sağ çizgisi üzerinde kazanılan serbest vuruşta Dusan Tadic doğrudan kaleye vuruyor ancak top savunmadan dönüyor.

85'' Sol kanatta kazanılan korneri Ryan Gravenberch kullanıyor ancak top doğrudan auta gidiyor.

86'' Sol kanatta kazanılan korneri Oğuzhan Özyakup kullanıyor, ceza sahası içinde iyi yükselen Serdar Saatçı kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

Maça +2 dakika eklendi...

 

Maç 2-0 Ajax''ın üstünlüğü ile sona erdi

 

AJAX-BEŞİKTAŞ İLK 11''LER:

AJAX: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Gravenberch, Alvarez, Antony, Berghuis, Tadic, Haller

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Serdar, N''Sakala, Umut, Josef, Kenan, Salih, Can, Rıdvan, Batshuayi

BEŞİKTAŞ''TA SAKATLIK KÂBUSU

Süper Lig ’de oynadıkları Altay mücadelesinde birçok eksikle çıkması sebebiyle İzmir deplasmanından eli boş dönen Beşiktaş , Hollanda ekibiyle yapacağı maç öncesinde de büyük sıkıntı yaşıyor. Sakatlıkları süren; Welinton, Domagoj Vida, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Miralem Pjanic, Necip Uysal, Rachid Ghezzal, Kevin N’Koudou, Alex Teixeira ve Cyle Larin ile Kovid-19 pozitif olan Javier Montero ve Şampiyonlar Ligi listesinde yer almayan Güven Yalçın, kadroya dahil edilmedi.

KARTAL’DA HEDEF 14. ZAFER

Beşiktaş, Ajax karşılaşmasıyla Şampiyonlar Ligi’nde 46. mücadelesini yapacak. Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda 8. kez mücadele eden takım, yaptığı 45 karşılaşmada rakiplerine 13 kez üstünlük kurdu. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 23 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bu akşam 14. zafer peşinde olacak. Şampiyonlar Ligi’nde rakip filelere 44 gol bırakan Siyah-Beyazlılar, kalesinde ise 85 gol gördü.

RAKİP AJAX’LA 5. KAPIŞMA

Siyah-Beyazlı ekip, bugünkü rakibi Ajax ile daha önce iki kez eşleşti. İlk olarak 1966-67 sezonunda o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Ajax’ın karşısına çıkan Siyah-Beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 2-0, İstanbul’daki rövanşı da 2-1 kaybetti. Beşiktaş, UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda Ajax ile 1993-1994 sezonunda bir kez daha eşleşti. 2. tur ilk maçında rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olan takım, evindeki mücadeleyi 4-0 yitirdi.

İlgili Haberler