Beşiktaş’ın KPMG raporunda bir skandal iddia daha! 763 bin Euro buhar olmuş

Beşiktaş’ın KPMG raporunda bir skandal iddia daha! 763 bin Euro buhar olmuş
Beşiktaş Kulübü'nün KPMG'ye hazırlattığı özel raporda, kulübün 2017 yazında yaptığı Çin kampında zarara uğratıldığı iddia edildi. KAP'a bildirilen zararda, kampın maliyetinin 763 bin Euro olduğu açıklandı.

Çin'e 12 gün diye gidilmiş 3 günde dönülmüştü

Beşiktaş Kulübü''nde KPMG tarafından 2009 ile 2019 yılları arasındaki döneme özel raporun yankıları sürüyor. 

Yıldırım Demirören ile Fikret Orman''ın başkanlık yaptığı dönemlerde "102 milyon euro"luk istisnai durum tespit edilmesinin ardından, zararın hangi alanlarda olduğu da mali kurulda açıklandı.

ÇİN KAMPI DİKKAT ÇEKTİ

İstisnai durumların; bazı futbolculara, teknik direktörlere, menajerlere ilave ödeme yapılmasından, bonservis bedeli almadan futbolcu satışına kadar birçok süreçte kulübü zarara uğrattığı belirtildi. Söz konusu durumların arasında Beşiktaş''ın 2017 yılında yaptığı Çin kampının olması dikkatleri çekti.

TANITIM İÇİN GİDİLMİŞTİ

Şampiyonlar Ligi''nde üst üste iki sezon mücadele ederken uluslararası bilinirliği artan Beşiktaş''ta Fikret Orman ve yönetimi bunu değerlendirmek istemiş, kadrosunda bulunan Ricardo Queresma, Ryan Babel, Anderson Talisca ve Pepe gibi yıldızlar üzerinden kulübü tanıtmak istemişti.

Teknik direktör Şenol Güneş''in onay vermediği bu seyahat aslında daha uzun bir kamp olarak planlanmıştı. Temmuz ayının ortasında Çin''de hava aşırı sıcak olacağı için Siyah Beyazlılar, 17 Temmuz''da Guangzhou''ya gitmiş, Schalke ile maç yapıp 20''sinde dönmüştü.

ZARAR 763 BİN EURO

Fikret Orman, 15 Ocak 2018''de ''Come to Beşiktaş'', ismiyle düzenlendiği basın toplantısında özellikle Çin pazarına girmenin globalleşme açısından önemli bir adım olduğunu belirtmişti.

KPGM raporuna göre ise bu seyahatten kulübün 763 bin 721 EURO zarara uğratıldığı ifade edildi.

 

İlgili Haberler