Beşiktaş'ın stoperi Welinton'dan Sergen Yalçın sözleri

Beşiktaş'ın stoperi Welinton'dan Sergen Yalçın sözleri
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren siyah-beyazlılarda, Brezilyalı stoper Welinton, kendisini Beşiktaş'a getirdiği için Sergen Yalçın'a müteşekkir olduğunu ifade etti.

Siyah beyazlıların yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya''da A Spor''a röportaj veren Brezilyalı savunmacı, "Sadece ben değil bütün takım çok iyi çalışıyor. Ciddi anlamda sezon öncesi hazırlık kampları futbolun doğasına göre yoğun geçmeli, iyi çalışılmalı ki sezona yansısın. Hocamızla beraber bu farkı görüyoruz. Çok iyi çalışıyoruz. Ben de Tanrı''ya şükürler olsun sakatlanmadan, hiçbir idman kaçırmadan devam ediyorum. İki hazırlık maçı oynadık, ikisinde de tempomuzu bulmaya, hocamızın istediklerini sahaya yansıtmaya çalışıyoruz.

Herkes çok iyi. Takımdaki herkes ciddi anlamda en iyi şekilde hazırlanıyor. Takım ritmini buluyoruz ve Beşiktaş her zaman için şampiyonluk için yarışan, kupalar almak için yarışan bir takım ve bu takıma yakışan sezon öncesi bir kampı geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu da yansıyacak ligin başına. Çok iyi başlayacağız. Şampiyonluk için de elimizden geleni yapacağız." dedi.

''''ÜÇLÜ STOPER SİSTEMİNE ADAPTE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM''''

Üçlü savunma sistemi oynamaktan memnun musun? sorusuna tecrübeli oyuncu, "Profesyonel futbolcu olarak biz takımımızın başındaki hocalarımızın istediği her şeyi yapmak zorundayız, herhangi bir sistemi uygulamak zorundayız. Hocamızın da üçlü stoper sistemi var, üçlü oynatıyor ve buna da ben adapte olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü hocamızın bizden istedikleri çok net, ne istediğini biliyoruz.

O yüzden onu idmanlarda, hazırlık maçlarında geliştiriyoruz. Geçen sene zaten hocamız geldi. Son 8 maçta bunu uygulamaya çalıştık. Şunu söyleyebilirim ki, geçen senekine göre çok daha iyi adapte olduk çünkü sistemi öğreniyoruz, sisteme alışıyoruz. Ben ve diğer stoper arkadaşlarım hepimiz bence geçen seneye göre bu sistemi hem mental hem de fiziksel olarak çok daha iyi algılıyoruz." ifadelerini kullandı.

''''BEN BU SİSTEMDE RAHATIM''''

Kendilerinin futbolcular olarak üçlü ya da dörtlü savunma farketmeksizin farklı sistemlerin hepsine adapte olmak zorunda olduklarını belirterek, "Bizim böyle bir seçeneğimiz yok. Bizim için en rahat sistem ve en iyi sistem olmak zorunda. Çünkü çalışmak zorundayız. Bu yüzden de hocamızın sistemine ben adapte olduğumuzu, bunu iyi uyguladığımızı, daha da iyi uygulayacağımızı, çünkü hazırlık maçları oynadık, hala da eksiklerimiz var. Sezon öncesi kampı da bu eksikleri gidermek için. Bu yüzden ben bu sistemde rahatım, takım arkadaşlarım da iyi. Bu sistemde başarılı olacağız."

Savunmanın ortasında mı yoksa sağ stoperde mi oynayacağı sorusuna ise siyah beyazlı oyuncu, "Bu soruya nasıl cevap vereceğimizi bilmiyorum çünkü bu hocamızın kararı. Hocamız karar verecek buna. Ben Welinton olarak sağ tarafa da hazır olurum, ortada oynamaya da hazır olurum, gerekirse sol stoper oynarım ama net olan hocamızın istekleri doğrultusunda ben elimden gelenin en iyisini Beşiktaş için yaparım." şeklinde konuştu.

''''ŞİMDİDEN WELINTON VE SAISS ÇOK İYİ İKİLİ DİYELİM''''

Savunmadaki yeni partneri Romain Saiss''ten de bahseden Welinton, "Şimdiden söyleyelim: Welinton ve Saiss çok iyi ikili diyelim. Şaka bir yana sezon sonunda bunu konuşabiliriz. Tabii ben ve Saiss değil, diğer stoperlerin, hepimizin uyumuyla beraber şampiyon olmuş bir takımı konuşabiliriz. Ciddi anlamda cevap verecek olursam Saiss iyi ve kariyerli bir oyuncu. Çok iyi bir futbolcu. İyi de bir karakter. Buraya geldi zaten. Çok güler yüzlü, bizimle iyi ilişkisi var. Onu aramıza hemen kabul ettik. O yüzden iyi olacağını düşünüyorum."

''''SERGEN YALÇIN''A İNANILMAZ SAYGI DUYUYORUM''''

Sergen Yalçın müteşekkir olduğunu söyleyen Brezilyalı yıldız, "Gerçekten Onunla şampiyonluk yaşadım. Beşiktaş gibi muazzam bir camiaya beni getirdi, gelmeme vesile oldu. Ona inanılmaz saygı duyuyorum, ciddi anlamda arkadaşlığımız da var. Hem saygı hem büyüğüm hem de hocam, aynı zamanda onu arkadaşım gibi görüyorum. Kelimelerle çok anlatamam benim için önemini. Gelecekte bir gün denk geliriz belki Sergen hocayla." ifadelerini kullandı.

''''UNUTULMAYACAK ANILARIMIZ VAR''''

Sergen Yalçın''ın inanılmaz bir karakter olduğunu vurgulayan Welinton, "Geçmişi de çok renkli. Şampiyon olduktan sonra kutlamalarda unutulmayacak anılarımız var. Bize kendi kariyerinden örnekler veriyordu, anlatıyordu. Ama spesifik olarak beraber şampiyonluk kutlamamız, zaferlerden sonra onun o sevinçleri, beraber kutlamaları asla unutmayacağım anlar.  Sıkı çalışmanın ardından zaferi kutlamasını bilen biri." şeklinde konuştu.