Beşiktaş'ta kritik zirve: İşte Ahmet Nur Çebi'nin 'tamam mı, devam mı' kararı!

Beşiktaş'ta kritik zirve: İşte Ahmet Nur Çebi'nin 'tamam mı, devam mı' kararı!
Beşiktaş'ta mayıs ayında yapılacak kongre öncesi önemli gelişmeler yaşanıyor. Henüz tekrar aday olduğunu resmen açıklamayan Çebi'nin kararını Divan Başkanı Tevfik Yamantürk'e bildirdiği öğrenildi.

Beşiktaş''ta mayıs ayında yapılacak kongre öncesi ortaya tek aday olarak Fuat Çimen çıkmış, başkan Ahmet Nur Çebi ise resmi bir açıklama yapmamıştı.

Çebi''nin öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı''nı düşündüğü, bunun için de beklemede olduğu ileri sürülüyordu.

Bunu da 8 Nisan''da YENİÇAĞ''daki haberde şöyle belirtmiştik:

"Tevfik Yamantürk''ün hedefi öteden beri Beşiktaş Kulübü Başkanlığı. Ancak Ahmet Nur Çebi''ye 2 yıl önce bir söz vermiş. Daha doğrusu Çebi ondan söz almış. Çebi varken aday olmayacak! Eğer şimdi de Çebi, "Beşiktaş''a değil, federasyona başkan adayıyım" derse hemen adaylığını açıklayacak.

Tevfik Yamantürk bunu sormuş da Çebi''ye. "Federasyon mu Beşiktaş mı?" diye. Ancak net bir cevap alamamış. Yakınındaki isimler diyor ki; "Adaylık açıklamak için kongreden önce 30 günlük süre var. 29 gün kalırsa olamıyorsun! Çebi bizi oyalıyor! Tevfik beyin aday olmasını istemiyor. Çünkü olursa seçileceğini biliyor.

Tevfik Yamantürk''ün ısrarlı talebi üzerine iddiaya göre pazartesi günü buluşma sözü vermiş. "Tamam, pazartesi günü kararımı bildireceğim"
demiş. Şimdi pazartesi günü bekleniyor.

Çebi "Beşiktaş''a başkan adayıyım" diye mayıs ayındaki kongre için açıkça kararını bildirirse bu soğuk savaş bitecek. Çünkü Tevfik Yamantürk''ün verdiği sözlere ne kadar bağlı olduğunu herkes biliyor. "Çebi aday olsa da çık karşısına" diyenlere 2 yıl önce verdiği sözü hatırlatıyor. Asla dönmez yani. Daha önce Beşiktaş''ta yöneticilik yaptığı yıllarda da verdiği sözlerden kesinlikle dönüş yapmadığını o yılları yaşayanlar iyi biliyor. (Meşhur 6''lar olayı)."

''BEŞİKTAŞ''I SAHİPSİZ BIRAKMAYIZ!''

Tevfik Yamantürk''ün Çebi''ye neden bir an önce karar vermesi gerektiğini bildirmesinin arkasında da şu düşüncesinin olduğunu öğrendim:

"Beşiktaş''ı sahipsiz bırakmayız. Kulübün mali olarak içinde bulunduğu durum ortada. Divan yönetimi olarak her türlü desteği veriyoruz. Ancak kongre oldu bittiye getirilecek bir olay değil. Beşiktaş bizim gözümüzde her şeyden önemli. Çebi kararını bir an önce vermeli. Olmayacaksa biz buradayız, çalışmaya hemen başlamamalıyız"

Bu arada Yamantürk''e etrafından "Çebi olsa da siz yine de adaylığınızı açıklayın" diyenler varmış. Ama cevabı "Biz sözümüzden dönemeyiz. Çebi''ye söz verdik, olduğu sürece aday olamam" şeklinde olmuş.

Yamantürk, sonunda Çebi''yle dün görüşmüş ve "Beşiktaş mı? TFF mi? Aday mısınız, değil misiniz?" diyerek son kararını sormuş. Aldığı cevap ise aynen şu olmuş:

"ADAYLIĞIM DEVAM EDİYOR"

Bunun üzerine Tevfik Yamantürk, yine bekleme kararı almış. Ne zamana kadar? Ahmet Nur Çebi''nin Beşiktaş Başkanlığı''nı bırakmasına kadar. Çünkü vermiş olduğu bir söz var!

İlgili Haberler