Bilal Erdoğan, Atatürk'ü hatırlattı

Bilal Erdoğan, Atatürk'ü hatırlattı
Harf İnkılabının nedenini, “Geçmiş ile bağımızı” kesmek sözleriyle açıklayan Bilal Erdoğan, terörle mücadele ilgili konuşma yaptığı sırada “Bakın hani ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır’ diyor Atatürk” ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan, Atatürk en önemli devrimlerinden biri olan Arap alfabesine son verip Latin alfabesine geçişle ilgili, “Bizim alfabemizin bir günde değiştirilmesinin nedeni geçmiş ile bağımızı kesmekti sanırım. Osmanlı Türkçesini de öğrenin ki geçmişle olan bağımız güçlü kalsın. Bu gericilik falan değil. Gericilik aydınım diye diye bir arpa boyu yol gidememektir” sözlerini sarf etmişti.

TÜGVA’NIN YALOVA ŞUBESİNİN AÇILIŞINDA KONUŞTU

Bilal Erdoğan bu kez, Türkiye ve terör sorunun ele alırken Atatürk’ün vecizesini kullandı. Yüksek istişare kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Yalova Temsilciliği yeni hizmet binasının açılış töreninde konuşan Bilal Erdoğan, “Bakın hani ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır’ diyor Atatürk. Bu ne demektir? Yani savunmayı sınırın ötesine taşıyacaksın. Şimdi biz ne yaptık? Terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık.” ifadelerini kullandı.