Bilim adamları 'henüz başındayız' diyor ama resmen korona virüse karşı defans yapıyor

Bilim adamları 'henüz başındayız' diyor ama resmen korona virüse karşı defans yapıyor
Amerikalı bilim adamları tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada, korneanın korona virüse karşı direnç sağladığı ortaya çıktı. Bilim adamları, söz konusu durumun kesinliğini kanıtlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Popular Science’de yer alan habere göre Amerikalı bilim insanları, korona virüs salgınında çok önemli bir çalışmaya imza attı.

Buna göre Washington Üniversitesi’nde çalışan araştırmacılar, yeni çalışmalarında korneanın (gözün önünde bulunan ve iris ile gözbebeğini örten saydam kubbe) korona virüs enfeksiyonuna direnç gösterdiğinin belirlendiğini açıkladı.

 Fakat araştırmacılar, bulguların henüz ön bulgu niteliğinde olduğunu açıkladı. Araştırma hakkında açıklamalarda bulunan çalışmanın birinci yazarı, moleküler biyolog Jonathan J. Miner, “Bulgularımız, tüm korneaların dirençli olduğunu kanıtlamıyor” dedi.

Miner, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Fakat test ettiğimiz tüm donör korneaları, bu yeni korona virüse karşı dirençliydi. Toplumdaki bir altkümede, virüsün çoğalmasını destekleyen korneaların olması halen muhtemel. Fakat üzerinde çalıştığımız korneaların hiçbiri, SARS-CoV-2’nin çoğalmasını desteklemedi.”