İşte kıyamet koptuğunda ayakta kalabilecek 5 ülke

İşte kıyamet koptuğunda ayakta kalabilecek 5 ülke
Bilim insanları salgınlar, yaşanabilecek şiddetli bir finansal kriz, küresel ısınma ve buna benzer gelişmeler sonucunda küresel bir çöküşün yaşanabileceğini ifade etti ve bu çöküşe karşı dirençli olabilecek ülkeler sıralandı.

Bilim insanları yaşanabilecek şiddetli bir ekonomik kriz, küresel ısınmanın etkileri, doğanın tahribatı, korona virüsten daha kötü bir küresel salgın ya da bunların bir kombinasyonunun küresel bir çöküşün ortaya çıkabileceğini belirtti.

Araştırmacılar böyle bir çöküş karşısında dayanabilecek ülkeleri nüfusları için gıda yetiştirme, sınırlarını istenmeyen kitlesel göçlerden koruma, elektrik şebekeleri ve bazı üretim yeteneklerine göre sıralandı.

Bu ülkeler arasında Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere ve İrlanda ile Avustralya''nın Tazmanya eyaleti yer aldı. Yeni Zelanda jeotermal ve hidroelektrik enerjiye, bol tarım arazisine ve düşük nüfus yoğunluğuna sahip olması nedeniyle bu listede ilk sırada yer aldı.

ILIMAN BÖLGELER İLK SIRADA

Ilıman bölgelerdeki ve çoğunlukla düşük nüfus yoğunluğuna sahip adalar ilk sırayı aldı. Bununla birlikte bilim insanları, çalışmalarının dayanıklılığı artırmak için ülkelerin iyileştirmesi gereken faktörleri vurguladığını ifade etti.

Ekonomik verimliliğe değer veren küreselleşmiş bir toplumun dayanıklılığa zarar verdiğini ve gıda ve diğer hayati sektörlerde yedek kapasitenin bulunması gerektiğini ifade etti.