Bilim insanları cehennemi buldu. Tüyleri diken diken ediyor. Termometreleri patlatıyor

Bilim insanları cehennemi buldu. Tüyleri diken diken ediyor. Termometreleri patlatıyor
NASA'nın bulgularına göre keşfedilen KELT-9b adındaki gezegen, şuana kadar keşfedilmiş en sıcak gezegen olarak adlandırılıyor. Yüzey sıcaklığı 4 bin 300 derece civarında olan bu gezegen, neredeyse bir yıldız olan Güneş kadar sıcak. Cehennem olarak adlandırılan KELT-9b'nin görüntüsü, görenlere korku saçıyor.

Hürriyet'in haberine göre, keşfedilen KELT-9b adlı gezegen, evrendeki cehennem olarak adlandırılabilir. KELT-9b şuana kadar keşfedilmiş en sıcak gezegen. Yüzey sıcaklığı 4,300 derece civarı olan bu gezegen görüntüsü itibariyle korkutuyor. Bir yıldız olan Güneş’in yüzey sıcaklığı 5,500 derece iken bu gezegenin sıcaklığı yalnızca 1,200 derece daha düşük.

DÖNÜŞÜNÜ 36 SAATTE TAMAMLIYOR 

Yüksek sıcaklık nedeniyle atmosferinde su ve karbondioksit gibi moleküllerin var olamadığı KELT-9b adlı gezegen, KELT-9 yıldızının yörüngesindeki dönüşünü 36 saat gibi bir sürede tamamlıyor.

ÖZ KÜTLESİ JÜPİTER'İN YARISI KADAR 

Jüpiter’den 2,8 kat daha büyük olan KELT-9b’nin öz kütlesi ise Jüpiter’in yarısı kadar. Dünya’dan yaklaşık 671 ışık yılı uzaklıkta olan gezegen, ABD’nin Arizona eyaletinin güneydoğusundaki Winer Gözlemevi’nde bulunan KELT teleskobu kullanılarak keşfedildi. KELT-b9’nin yörüngesinde döndüğü yıldız olan KELT-9’un büyüklüğü ve sıcaklığı da Güneş’in yaklaşık olarak iki katı olarak belirtildi.

NASA'nın açıklamasında, "Gezegenin atmosferinin sürekli olarak yüksek seviyelerde ultraviyole radyasyonla patladığı göz önüne alındığında KELT-9b gezegensel materyalini, bir kuyruklu yıldız gibi döküyor olabilir" denildi.

kelttt.jpg