Bilim insanları, soğuk algınlığının korona virüse karşı etkisini tespit etti

Bilim insanları, soğuk algınlığının korona virüse karşı etkisini tespit etti
Alman Bilim İnsanları, korona virüse benzeyen soğuk algınlığı virüslerinin, korona virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini duyurdu.

Alman bilim insanları, dünyayı kasıp kavuran korona virüs hakkında dikkat çeken bir araştırma ortaya koydu. Söz konusu araştırmada, soğuk algınlığının, korona virüse karşı koruyucu olup olmadığı incelendi.

Uzmanlar, daha virüse yakalanmayan kişilerin yüzde 81'inde Covid-19'a karşı bağışıklık tepkisinin olduğunu keşfetti. Yapılan çalışmada durumun, söz konusu kişilerin daha önce soğuk algınlığına neden olan 4 tip korona virüse karşı geliştirilen tepkiden kaynaklandığı belirtti. Bilim insanları, farklı bir bağışıklık türünün insanları antikorlardan daha uzun süre koruyabileceğini açıkladı.   

Alman araştırmacılar, OC43, 229E, NL63 ve HKU1 adlı korona virüslerle enfekte olanların bağışıklık sistemlerinin çapraz reaksiyona girdiklerini söyledi.

Çalışmanın yazarları, “Soğuk algınlığı virüsleriyle SARS-CoV-2 (yeni tip korona virüs) arasındaki benzerlik bağışıklık için fonksiyonel bir temel sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, araştırmacıların incelediği bağışıklık tepkisini, ciddi enfeksiyonlardan sonra uzun süreli koruma sağlayan bir tür beyaz kan hücresi olan T hücreleri sağlıyor.  Ancak, T hücreleri antikorlardan daha yavaş hareket ediyor ve etkisini göstermesi daha uzun sürüyor.