Bilim Kurulu üyesi İlhami Çelik'ten umut veren açıklama

Bilim Kurulu üyesi İlhami Çelik'ten umut veren açıklama
Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, korona virüs hastalığında birçok belirtilerin olduğunu söyleyerek “Ben korona hastalarımda sırt ağrısı çok gördüm. Biraz da buna dikkat etmemiz lazım" dedi.

Korona Virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik korona virüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Koronanın yüksek ateş ve öksürüğün dışında farklı belirtilerin de olduğunu belirterek, virüs hastalarında immün plazma yönteminin en ümit var tedavi olduğunu söyledi. 

“HASTALARIMDA SIRT AĞRISI ÇOK GÖRDÜM”

Virüs hastalarında sırt ağrısı belirtisinin olduğunu belirten Prof. Dr. İlhami Çelik, “Hastalık ishal ile seyredebiliyor. Geçenlerde bir yazı vardı. ‘Akut karın’ dediğimiz, bağırsaktaki tıkanıklıkla seyreden bir tablo açıklanmıştı. Kalp tutumundan bahsediliyor. Kalbin atımını bozduğu yönünde bir şey var. Genel semptomlar belli. Öksürük, ateş ve nefes darlığı belirtileridir. Ben hastalarımda sırt ağrısı olarak çok gördüm. Biraz da buna dikkat etmemiz lazım. Aşırı kas, eklem ve sırt ağrıları bazı hastalarımızda ayak tabanı ağrısıyla gelenler var” dedi.

Çelik, immün plazma tedavisine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“Uygulanan immün plazma tedavisi sonuç veriyor diye düşünüyorum. Şu an verdiğimiz bir hasta var. Hastanın durumu daha iyi. Daha iyi oksijen alıyor. Hastamız yüz üstü yatıyor. Bunun faydalı olacağı kanısındayız”

“Çünkü bu pasif bağışıklama yöntemi. Virüsü bulacak ve verdiğiniz antikorlarla birleşip onları yok edecekler. Zaten iyileşen hastalarda da gördüğümüz budur”

“Bu da virüs ile savaşması demektir. Antikorla birleşimi bunu yok eder.  Bu hastalıkta en ümitvar olan şu an immün plazma gözükmektedir”