Bilim Kurulu üyesi Zeliha Koçak Tufan'dan Yeniçağ'a destek: 'Maskesiz olmak cinayete teşebbüsle eşdeğerdir'

Bilim Kurulu üyesi Zeliha Koçak Tufan'dan Yeniçağ'a destek: 'Maskesiz olmak cinayete  teşebbüsle eşdeğerdir'
Bilim Kurulu üyesi Zeliha Koçak Tufan; 'maskesiz düğünlere katılıp halay çekmek herkesi riske atmaktır,cinayete teşebbüsle eşdeğerdir' açıklaması yaptı. Yeniçağ da aynı fikri dün manşetlerine taşımıştı.

Bilim Kurulu üyesi Zeliha Koçak Tufan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada maskesiz gezmenin tehlikesine dikkat çekerek  "Kişi akranından azıyor.Maskelileri de maskesizler yoldan çıkarıyor.Maskesiz düğünlere katılıp halay çekmek herkesi riske atmaktır,cinayete teşebbüsle eşdeğerdir! Covid kimde nasıl seyredecek bilemezsiniz.Yapmayın Allah aşkına uygulamak çok zor değil, maske-mesafe-temizlik o kadar!" ifadelerine bulundu.

zeliha1.jpg

AYNI DÜŞÜNCEYİ DÜN YENİÇAĞ DA MANŞETLERİNE TAŞIMIŞTI

Dün Yeniçağ da Fatih Türker imzalı yazısında aynı düşünceyi dile getirmiş, haberde 'Korona virüs ülke sathında etkisini giderek arttırırken, hastalığın yayılmasındaki en büyük etken maske kullanmayanlar. Maske takmamanın kağıt üzerinde bir maddi cezası var ama uygulayan yok. Ölüme yol açan bu hastalığın bulaşmasına neden olan maskesizler cinayete teşebbüsten yargılanmalı...' ifadeleri kullanılmıştı.

İşte o haberimiz: