Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi ne yaptı?

Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi ne yaptı?
Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece 11 saat boyunca 600 civarında telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi karşısında medyanın gizli bir kahraman olduğunu belirtti. Yıldırım, "Bunlar TRT'ye yöneldiler, Çankaya'ya yöneldiler, kısmen girmeyi başardılar ama oradan hemen sonra TURKSAT şehit verdi, ama bir şeyi vermedi. TURKSAT'ın ele geçirilmesine izin vermediler" dedi. Ayrıca Yıldırım, darbe girişimi gecesi yaşadıkları hakkında "11 saat boyunca 600 civarında telefon görüşmesi yapmışım, gece boyunca yapılması gereken operasyonlar neler olmalı, havadan saldırılara karşı dost kuvvetlerin harekete geçirilmesi, Akıncı Üssü başta olmak üzere buralara karşı vatansever askerlerin sevk edilmesi dahil iletişimle oldu" diye konuştu.

Bilişim sektörü hakıında "Arap Baharı dediğimiz hareketlerde de bilişimin önemli olduğunu gördük" ifadesini kullanan Yıldırım, "Gezi olaylarında da bilişimin nasıl aymazca kullanıldığını gördük. Bilişimi hem faydalı işlerde hem de bir ülkeyi yok etmek için kullanabilirsiniz" diye konuştu. 

33. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda konuşan Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"15 Temmuz gecesi her şey hesap edilmişti de, hesap edemedikleri bir şey vardı. O şey bu milletin istiklal ve özgürlük aşkıydı. Ve o gün başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletin geleceğine sahip çıkması yönünde ortaya koyduğu irade hükümetimizin kararlı duruşu, doğrusu MHP Genel Başkanı'nın, sayın Kılıçdaroğlu'nun o gün tercihini milletten yana, milletin geleceğinden yana, demokrasiden yana ortaya koyması, her türlü desteği açık bir şekilde bize göstermeleri Türkiye demokrasi tarihinde altın harflerle yazılacak bir konudur. Bu işin gizli kahramanları medya mensuplarıdır, basındır. Basın ve medya burada tarihi bir görev üstlenmiştir. Bir talimatla değil, bu çağrıyı durumdan vazife çıkarmak suretiyle özel, kamu bütün yayın kuruluşları darbenin karşısında vaziyet almış ve vatandaşı zamanlı bir şekilde bilgilendirmeyi sürdürmüşlerdir.