Binali Yıldırım'ın seçim stratejsi: "İftar, teravih, sahur"

Binali Yıldırım'ın seçim stratejsi: "İftar, teravih, sahur"
YSK'nın İstanbul'da seçimleri yenileme kararının ardından çalışmalara başlayan AKP'nin adayı Binali Yıldırım: "Biz de işte akşam iftar, teravih, sahur derken bol bol insanlarla bir araya geliyoruz, sohbet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi Uğurlama Töreni'ne katılan AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Boğazda da güverteye inerek bir süre gazetecilerle sohbet eden yıldırım, soruları cevapladı. Yıldırım "Bu sene yoğun geçti,  tatil planınız var mı?" sorusuna, "Bu sefer tatil yok, tatil iyi gelmiyor" yanıtını verdi.

Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Tabii seçim kampanyasının nasıl yapılacağı belli. Sayın Cumhurbaşkanımıza genel hatlarıyla kampanya hakkında bilgi verildi. Kampanyayı İstanbul AK Parti teşkilatıyla biz beraber planlıyoruz. Kampanyanın gün gün 23 Haziran’a kadar detayları çalışıldı, belli oldu. Yoğun keyifli programlar yapıyoruz. Akşama doğru bizim program daha yoğunlaşır. Ramazan olduğu için insanlar öğleden sonra yavaş yavaş piyasaya çıkıyor. Biz de işte akşam iftar, teravih, sahur derken bol bol insanlarla bir araya geliyoruz, sohbet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Soru üzerine Yüksek Seçim Kurulu’nun sandık görevlileri hakkındaki kararına da değinen Yıldırım, "Bu seçim tekrarı olduğu için 31 Mart’ın şartlarında yapılacak bir seçim, yeni bir seçim değil. Dolayısıyla hem seçmen listeleri hem adaylar bakımından durum aynı. Ancak sandık kurullarında malum sıkıntılar vardı, onları giderecek tedbirleri alacaklar" dedi. 

İlgili Haberler