Bingöl'de 5.8 şiddetinde deprem

Bingöl'de 5.8 şiddetinde deprem
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5.8 olarak revize etti.. Öte yandan depremin Erzurum, Muş, Diyarbakır ve Elazığ'da da hissedildiği bildirildi. Artçı depremler yaşanmaya devam ediyor.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5.8 olarak revize etti.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre, saat 17.24'te Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5.8 büyüklüğünde yerin 5 km derinliğinde bir deprem meydana geldi.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Yaşanan sarsıntı, Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

kandilli.jpg

BİNGÖL VALİSİ: GÖZETLEME KULESİ YIKILDI

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda” dedi.

Vali Ekinci, Karlıova'nın Kaynarpınar köyündeki gözetleme kulesinde hasar meydana geldiğini, 3 güvenlik görevlisinin yaralandığını kaydetti. Vali Ekinci; Elmalı ve Dinarbey köylerinde yaklaşık 10 evin çöktüğünü, 4 vatandaşın kurtarıldığını ve can kaybı bilgisinin olmadığını da açıkladı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Tüm köy ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir" bilgisine yer verildi.

BAKANLAR BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Oktay, depremin meydana geldiği Bingöl'de incelemelerde bulunacak. Oktay'a, İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da eşlik edecek. Ayrıca, heyette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da yer alacak.

BAKAN KURUM DA AÇIKLAMA YAPTI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl’de meydana gelen depremle ilgili, “Bingöl Karlıova’da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir.

BİNGÖL VALİSİ AÇIKLADI! '10 YARALIMIZ VAR'

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Ekinci, "Dinarbey ve Elmalı köyünde 10 ev yıkıldı. can kaybı yok, 10 yaralımız var" dedi


'ŞİMDİLİK BİR OLUMSUZLUK GÖZÜKMÜYOR'

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz." dedi.

Vali Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün ekipleri Karlıova sınırına yönlendirdiklerini söyledi.

Köy muhtarlarıyla sık sık telefon görüşmesi halinde olduklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Birkaç köyde 'ev çöktü' diye ihbar geldi ama bunlar içinde yaşam olmayan metruk evler. Oralara da arkadaşlarımız bakıyor. Bütün arkadaşlarımız jandarma, AFAD, 112 ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde ben de Çat ilçesine geçeceğim. Gerekirse Karlıova'ya da takviye yapacağız. Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova'ya buradan ekipleri sevk edeceğiz."

BİNGÖL BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

17.24'de meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, şu açıklamalarda bulundu:

"Hepimize geçmiş olsun. 17,24'te 5.7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. AFAD ekiplerimiz deprem bölgesine ulaştılar. Bingöl merkez ve Karlıova merkez ilçemizde can kaybı ve sıkıntımız görünmüyor. Ancak Dinarbey ve Elmalı köyünde 10 evin çöktüğü bilgisi var. Göçük altında olan vatandaşlarımzı vardı, kurtarıldı. Ölüm ve vefat haberimiz yok. Askeri bir karakolumuzun bir kulesi çökmüş, burada da göçük altından kurtarılan köy korucularımız var. Bir köy korucumuz göçük altından kurtarılmaya çalışılıyor. Diğer köylerimizden henüz bir bilgi yok, geldiğinde kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Karlıova ve Yedisu ilçemizde, burada yaklaşık toplam 30 - 35 bin bir nüfusa tekabül ediyor. Yaz aylarında yoğunluk artıyor, 40 bine yaklaşık bir nüfusa etki ediyor.  Durumları ağır bir vatandaşımız yok. Ama diğer köylerde ağır bir durum var mı yok mu önümüzdeki saatlerde sağlıklı bir bilgi verebilirim."