Binlerce insanın DNA bilgileri tehlikede… Eğer doğruysa artık çok geç

Binlerce insanın DNA bilgileri tehlikede… Eğer doğruysa artık çok geç
Hong Kong'da koronavirüs testi kampanyası kapsamında bugün içerisinde 120 binden fazla kişi test yaptırdı. Test yaptırılan 100'den fazla merkezin önüne giden gönüllüler uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan birçok Hong Konglu da kampanya için merkezi Pekin yönetiminin sağladığı kaynak ve personele güven duymadığını dile getirerek, bu yolla DNA bilgilerinin toplandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde başlatılan kitlesel yeni tip korona virüs testi kampanyası çerçevesinde bugün 120 binden fazla kişiye test yapıldı.

HALKIN BİR KISMI SAĞLANAN PERSONELE GÜVEN DUYMUYOR

Test yaptırmak isteyen gönüllüler, 100'den fazla merkezin önünde kuyruklar oluştururken, birçok Hong Konglu kampanya için merkezi Pekin yönetiminin sağladığı kaynak ve personele güven duymadığını dile getirdi. Bazıları da Pekin yönetiminin test yoluyla DNA bilgilerini topluyor olabileceğinden endişe ettiğini kaydetti.

HALKA ÇAĞRI

Hong Konghükümeti ise bu tür endişelerin yersiz olduğunu açıkladı. Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, halka programa karşı adil ve nesnel bir yaklaşım sergilemeleri çağrısında bulundu.

Hong Kong'un 7,4 milyon nüfusunun 650 bini, kampanyaya katılmak için başvuruda bulundu. En az bir hafta sürecek kampanya çerçevesinde bugün 126 bin kişiye test uygulandı.