Bir Atatürk düşmanlığı daha: Üniversiten photoshop ile resmini sildiler

Bir Atatürk düşmanlığı daha: Üniversiten photoshop ile resmini sildiler
Birlik Vakfı, bir skandala daha imza attı. Vakıf, bu kez de Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un resimlerinin yer aldığı duvarın önünde çekilen fotoğraf ile oynayarak, Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy'u sildi.

Birlik Vakfı, Atatürk karşıtı eylemlerde bulunmaya devam ediyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Vakfın Batman Şubesi yeni bir skandala imza attı. Şube, Ayasofya’nın açılışı nedeniyle 35 öğrenciyi Batman’dan İstanbul’a göndermeden önce Batman Üniversitesi yerleşkesinde tören düzenledi. Törende, yola çıkacak öğrencilerin fotoğrafları çekildi.

birlik-vakfi-orjinal-foto.jpg

Fotoğraflar, Atatürk’ün resmi ve “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir” sözü ile Mehmet Akif Ersoy’un resmi ve İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu binanın önünde çekildi. 

batman-birlik-vakfi3facebook.jpg

PHOTOSHOP İLE SİLDİLER

Uğurlama törenini takip eden yerel gazeteciler, bu fotoğrafları olduğu gibi kullandı. Ancak Birlik Vakfı Batman Şubesi yöneticileri, fotoğraflarda Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy'un resimlerinin bulunmasını hazmedemedi. Vakıf, Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflardaki Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy’un resim ve sözlerini photoshop’la sildi.