Bir belediye başkanına daha gözaltı

Bir belediye başkanına daha gözaltı
Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde düzenlenen PKK operasyonunda, Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Emin Özkan ile Eş Başkan Senaye Ata'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde polis sabah saatlerinde PKK/KCK operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda Güroymak Belediye Eş Başkanları Mehmet Emin Özkan, Senaya Ata ve 3 kişi gözaltına alındı. Belediyede ve gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar neticesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü adına iş birlikçilik milis faaliyetlerinde bulunmak suçlamasıyla bugün sabah saatlerinde 5 kişiye yönelik Güroymak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, DBP'li Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan ve Belediye Eş Başkanı Senaye Ata ile H.Ö, İ.A. ve S.D. isimli 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi" denildi.