Fenerbahçeli Gustavo Henrique'den flaş açıklama 'Bir Brezilyalı olarak Arjantin'in yerine Fransa'yı tercih ederim'

Fenerbahçeli Gustavo Henrique'den flaş açıklama 'Bir Brezilyalı olarak Arjantin'in yerine Fransa'yı tercih ederim'
Fenerbahçeli futbolcu Gustavo Henrique, lig liderliğini sezonun geri kalanında da sürdürerek şampiyonluğa ulaşmak istediklerini söyledi.

FB TV''ye açıklamalarda bulunan Brezilyalı oyuncu, Spor Toto Süper Lig''in zor bir arena olduğunu belirterek, sezonun kalan bölümünün kolay geçmeyeceğini kaydetti.

İlk bölümdeki performanslarını ligin devamına da taşımak istediklerini aktaran sarı-lacivertli futbolcu, "Ligin kalan bölümünün çok zor olacağını düşünüyorum. Çünkü ligde çok fazla iyi takım var ve biz de onlardan bir tanesiyiz. Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız. Umarım lig tekrar başladığında kaldığımız yerden devam eder ve aynı güçlü görüntüyü tekrar sergileyebiliriz. Buraya yarıştığımız bütün kulvarları kazanmak için geldik. Ligde lideriz. Zor bir lig gerçekten. Fenerbahçe de uzun yıllardır ligde şampiyon olamıyor. Bu sene en büyük hedefimiz lig şampiyonluğu. Lider olmak zordur ama lider kalmak daha da zordur. Çünkü lider olduğunuz zaman takımlar sizi yenmek için daha iyi hazırlanıp, ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Bizim amacımız da pozisyonumuzu lig sonuna kadar korumak." diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi''nde gruptan çıkan Fenerbahçe''nin diğer turları da geçmek için çalıştığını kaydeden Gustavo Henrique, "Zor bir gruptaydık fakat bizim için rakip kim olursa olsun her maçımızı kazanmak için oynarız. Oyuncular olarak bizim ve hocamızın düşünce yapısı bu şekilde. Grupta zor maçlar oynadık. Özellikle hem içeride hem dışarıda Rennes''e karşı oynadığımız maçlar zordu. Çünkü Rennes iyi bir takım. Hedefimiz gruptan çıkmaktı, bunu da başardık. Şimdi önümüzdeki turlarda aynı başarıyı devam ettirmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sakatlığını tamamen atlattığını ve yüzde yüz hazır olduğunu söyleyen Gustavo Henrique, takım içinde birlikteliklerinin her geçen gün arttığını vurguladı.

Fenerbahçe''nin savunma anlayışından bahseden tecrübeli futbolcu, şunları kaydetti:

"Hocamıza göre savunma, öndeki iki forvetten başlıyor. Eğer forvet oyuncuları ve orta saha oyuncuları savunma hattına yardım etmezse, savunma hattının işi çok zor olur. Biz kolektif şekilde bunu uyguluyoruz. Ön bölgede oynayan arkadaşlarınız savunmaya yardım ettiği zaman, savunma olarak işiniz çok daha kolay oluyor. Biz de hocamızın önderliğinde bu anlamda çok çalışıp, her geçen gün daha iyi olmaya çalışıyoruz. Umarım daha fazla gol atarak takımıma yardım edebilirim ama benim öncelikli görevim takımın gol yememesi. Çünkü takımın gol atmaması çok zor. Mutlaka gol buluyoruz. Dolayısıyla defans oyuncuları olarak görevimizi yapıp, takıma gol yedirmezsek, o zaman galibiyete yaklaşmış oluyoruz."

Brezilyalı futbolcu, pazar günü oynanacak 2022 FIFA Dünya Kupası finali ile ilgili olarak, "Arjantin de Fransa da çok kuvvetli. Dolayısıyla bu maç için bir favori görmüyorum. Şansları aynı. Bir Brezilyalı olarak Arjantin''in kazanmasındansa Fransa''nın kazanamasın tercih ederim." diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler