Bir günde 3 fabrika kül oldu

Bir günde 3 fabrika kül oldu
İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde fabrika yangını haberleri art arda gelmeye devam ediyor. İstanbul, Trabzon ve Kahramanmaraş'ta 3 fabrika aynı gün kül oldu.

Türk Lirası'nın, dolar karşısında değer kaybetmesinin yankıları sürmeye devam ederken fabrikalarda art arda meydana gelen yangınlar, farklı şüpheleri de beraberinde getirdi.

Yıl başından bu yana yüzden fazla yangının çıkması üzerine durumu incelemeye alan sigorta şirketlerine göre, iflas vermek, icradan satışa vermek ve işçi çıkarmak istemeyen bazı fabrika sahiplerinin yangın çıkarma yöntemini tercih edebileceği iddia ediliyor.

Öte yandan bugün 3 fabrikada daha yangın çıktı. Gece Kahramanmaraş'ta bir tekstil fabrikası kül olurken, sabah saatlerinde İstanbul ve Trabzon Sürmene'de de birer fabrika yandı.

Kahramanmaraş'ta tekstil fabrikasındaki yangının depo bölümünde çıktığı belirtildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemezken, alevlere müdahale eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplere Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde süt ürünleri imalatı yapılan fabrikada yangın çıktı.

Sabah saatlerinde süt ürünleri fabrikasında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Fabrikada çalışanlar tahliye edilirken, olay yerine, Sürmene, Araklı ve Of ilçe belediyelerinin yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol alma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Küçükçekmece'de ise Sefaköy'de bulunan 4 katlı bir fabrikada yangın çıktı. Fabrikanın kumaş yıkama bölümünde çıkan yangın için çok sayıda itfaiye ekibi buraya sevk edildi. Yoğun dumanın yükseldiği fabrikadaki yangına müdahale sürüyor.

İlgili Haberler