Bir haftada 600 bin kişi geldi. Belediye Başkanı açıkladı. Salgın korkusu sardı

Bir haftada 600 bin kişi geldi. Belediye Başkanı açıkladı. Salgın korkusu sardı
Korona virüs salgını kapsamında getirilen 17 günlük kapanmayı tatil beldelerinde geçirmek isteyen binlerce vatandaş Muğla’ya akın etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün şehre bu dönemde 600 bin misafir geldiğini ve kalabalığın korona salgınını tetikleyeceğinden korktuğunu açıkladı.

Sözcü’nün internet sitesinde Mustafa Sarıipek’in haberine göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 17 günlük tam kapanma kararının ardından Muğla’a akın eden 600 bine yakın vatandaşın bölgede korona paniğine neden olduğunu söyledi.

Gürün ulusal bir televizyona yaptığı açıklamada bu kadar çok sayıda test yapılmadan ve kontrolsüz olarak gelen misafirlerin Muğla genelinde büyük sıkıntılar yaratabileceğini söyledi. Gürün durumun boyutunu bilimsel rakamlarla açıkladı.

Muğla''nın her bir ilçesiyle tek başına bir destinasyon olduğunu söyleyen Osman Gürün, yerel turistlerin çok tercih ettiği Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça ve Dalaman bölgelerinde özellikle turizm ve yazlık olarak değerlendirildiği için ikinci konutların da fazla olduğunu belirterek, "Sanki tatilmiş gibi büyük bir akın oluştu. Bunları daha önce bayramlarda yaşardık. İstanbul''un önemli bir bölümü buraya göçerken girişlerde test yapılmadığı için covit taşıyıp taşımadığını bilmiyoruz. Buralara akın oldu ve Muğla''yı salgın korkusu sardı" dedi.

Dr. Gürün, "İsteyen insan istediği şehre gidebilir olayını kısıtlamamız ve test sonucu negatif ise göndermemiz gerekiyordu. Taşıyıcıysa bu bilinmiyor. Muğla''da havalar çok güzel. Yazı yaşıyoruz. İnsanlar doğal olarak dışarı çıkmak, denize girmek ve arkadaşlarıyla buluşmak isteyecekler. Kapanma böyle olmaz. Bulaşı olayını maalesef kendi elimizle artırmış olduk. Bana göre bu seyahatlerin yasaklanması, herkesin bulunduğu kentte kalması gerekiyordu. Şu anda olan olmuş. Bundan sonrasına bakmalıyız" diye konuştu.

 

İlgili Haberler