Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Fuat Gürel başkanlığında yapılanİl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında düğünler ve65 yaş ve üzerindeki vatandaşların toplu taşıt kullanımı konusunda yeni kararların alındığı belirtildi.
2 SAATİ GEÇMEYECEK
Açıklamada, "Düğün, nişan, kına, sünnet düğünü gibi merasimlerden kaynaklı yayılımı önlemek amacıyla kapalı ve açık düğün salon ve bahçelerinde yapılan düğünler en fazla 2 saat olacak. İlimizde tüm kapalı ve açık mekanlardaki düğün, nişan, kına, sünnet düğünü gibi merasimlerde kapalı su hariç tüm yiyecek-içecek ikramları yapılamayacak" denildi.
ŞOFÖR SORUMLU
Daha önce kısıtlanan65 yaş ve üzeri vatandaşların 08.00-10.00 ve 17.00-20.00 saatleriarasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları halinde artık toplu taşıma aracının şoförünün de sorumlu tutulacağının aktarıldığı açıklamada,alınan bu kararlara uymayanlara idari para cezası vekonusu suç teşkil eden davranışlara ilişkingerekli adli işlemlerin uygulanacağı kaydedildi.