"Bir simit ve bir çayın maliyeti aylık bin 753 TL"

"Bir simit ve bir çayın maliyeti aylık bin 753 TL"
CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi, katıldığı canlı yayın programında bir simit ve bir çağ ile üç öğün yemek yiyen bir ailenin aylık giderinin bin 753 TL olduğunu söyleyerek, "Asgari ücreti düşünün. Vatandaşa bir simit ve çayı çok görüyorlar" dedi.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yerel seçimleri işaret eden Hamzaçebi, aday gösterilirse kazanacağını ve AKP'nin de güçlü bir aday çıkaracağından emin olduğunu söyledi.

Bir ailenin simit ve çayla karınını doyurması üzerinden hesap yapan Hamzaçebi, "Asgari ücreti düşünün. Bugün Türkiye'yi yönetenler, vatandaşımıza bir simit ve çayı çok görüyor. Simit- çay fiyatı ekonominin halini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

Akif Hamzaçebi'nin açıklamaları şöyle:

"Gelirken sokak satıcısından simit aldım 1 TL 75 kuruş. Bir de çayı ekleyin 3 TL 25 kuruş. 6 kişilik aileyi alırsak bu rakam 19 TL 50 kuruştur. 3 öğüne bunu  vurursanız 58 TL'dir. Erdoğan da aynı örneği vermişti. Bir aylık rakam 1753 TL'dir. Asgari ücreti düşünün. Bugün Türkiye'yi yönetenler, vatandaşımıza bir simit ve çayı çok görüyor. Simit- çay fiyatı ekonominin halini yansıtıyor. 

Muharrem İnce ile Sayın Kılıçdaroğlu arasında bir küskünlük yok. Asla. Aramızda bir sorun yok.

Aday gösterilirsem kazanırım. Adayım, çalışıyorum, hala iddialıyım. Yapılacak bütün araştırmalarda ben çıkacağım. AK Parti'nin adayı kim olacak ondan hiç emin değilim. ama güçlü bir aday gösterilecektir."