Bir talihsiz adam: Ali Koç. Cebinden paralar harcadı ama takım başarılı olamadı

Bir talihsiz adam: Ali Koç. Cebinden paralar harcadı ama takım başarılı olamadı
3 Haziran 2018'de Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilen ve "Her sene teknik direktör değiştirilerek başarılı olunmaz" diyen Ali Koç, sarı lacivertli kulüpte başkanlık döneminde 52 transfere 67.5 milyon Euro (640 milyon TL) harcayıp 5 teknik direktör değiştirdi. Yapılan 67.5 milyon euroluk harcama miktarı, Süper Lig'de yer alan kendisi dışındaki 20 takımın 17'sinin kadro değerinden de daha fazla oldu. Koç'un ilk sezonunda Fenerbahçe 6., geçen sezon da 7. oldu.

Fenerbahçe''de kötü gidişatın ardından teknik direktör Erol Bulut ile yollar ayrıldı. Başkan Ali Koç, takımı sezon sonuna kadar Emre Belözoğlu''na teslim etti. Sabah Gazetesi''nden Taner Karaman''ın haberine göre, sarı lacivertli kulüpte üçüncü yılını henüz tamamlamamasına rağmen şimdiden 5 farklı teknik direktör ile çalıştı,  harcadığı paralar da dikkat çekti.

HARCANAN PARA 17 TAKIMDAN FAZLA

Fenerbahçe''nin Ali Koç''un başkanlığı döneminde futbol takımı için harcadığı 67.5 milyon Euro, Süper Lig''de yer alan kendisi dışındaki 20 takımın 17''sinin kadro değerinden daha fazla oldu.

ÜÇ YILDA 52 TRANSFER

Fenerbahçe''de Başkan Koç''un üç yıllık görev sürecinde 52 transfer gerçekleştirildi ve bu isimlerin 26''sına bedel ödendi. Koç döneminde gönderilen oyuncu sayısı 53 olurken toplamda transfer sirkülasyonu 105 olarak kayıtlara geçti.

RAKİPLERİNİ HARCANAN PARADA GERİDE BIRAKTI

Yapılan transferlere 67.5 milyon Euro (640 milyon TL) harcanırken, aynı süreç içerisinde Galatasaray (41.9) ve Beşiktaş (28.4) toplamda 70.3 milyon Euro harcadı. Galatasaray ve Beşiktaş''ın toplamda harcadığı paranın yüzde 96''sını gözden çıkaran Kanarya, bu süreçte sadece 5 kez liderlik koltuğunda oturabildi. Hiç kupa alamadı, Avrupa Ligi''nde bir kez grupta mücadele etti.

ŞAMPİYONLUK GÖREMEDİ

Fenerbahçe üç sezonda 5 kez lider olurken, aynı dönemde kendisinden çok daha az harcayan Galatasaray 17, Beşiktaş ise 10 defa lider oldu. Şampiyonluk hasretini dindiremeyen Kanarya, 5 kez liderlik koltuğunda oturduğu bu üç sezonda 4 haftayı da küme düşme hattında tamamladı.

Fenerbahçe''de Haziran 2018''de başkanlık koltuğuna oturan Başkan Ali Koç, bu yaz yapılacak seçimde tekrar aday olacak.