Bir ülkeden daha Türkiye uyarısı. Almanya kara listeye almıştı

Bir ülkeden daha Türkiye uyarısı. Almanya kara listeye almıştı
Almanya’nın Türkiye’yi kara listeye alıp salgın ülkesi ilan etmesi sonrası bir uyarı da ABD’den geldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yaptığı uyarıda, “Türkiye’ye seyahatten kaçınılması gerektiği, Türkiye’deki mevcut durum sebebiyle tam aşılanmış kişilerin bile virüsün yeni varyantlarına yakalanma ya da bu varyantları yayma riskini taşıyabilecekleri” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye''ye yönelik seyahat uyarılarının ardı arkası gelmiyor. Şimdi de Amerika''dan çok önemli bir uyarı geldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Türkiye’ye seyahat etmek isteyenlere yönelik uyarı yayınladı. CDC’nin internet sitesinde yapılan açıklamada, Türkiye’ye seyahatten kaçınılması istendi.


CDC’nin internet sitesinde Türkiye’ye seyahate ilişkin 2 Nisan tarihinde yayınlanan yazılı uyarı dördüncü yani “çok yüksek” seviyesinde. Uyarıda “Türkiye’ye seyahatten kaçınılması gerektiği, Türkiye’deki mevcut durum sebebiyle tam aşılanmış kişilerin bile virüsün yeni varyantlarına yakalanma ya da bu varyantları yayma riskini taşıyabilecekleri. “Türkiye’ye seyahat etmeniz gerekiyorsa, öncesinde tam olarak aşılanın. Seyahat edecek olanlar maske takmalı, başkalarından 6 feet (1,8 metre) mesafede durmalı, kalabalıklardan uzak durmalı ve ellerini yıkamalılar” denildi.

İlgili Haberler