Biri bize yalan söylüyor: Sporcularda tümen tümen virüs çıkıyor!

Biri bize yalan söylüyor: Sporcularda tümen tümen virüs çıkıyor!
İktidar cephesi, Türkiye'nin korona salgınını kontrol altına aldığını ve her fırsatta salgınla mücadelede dünyanın Türkiye'nin başarısından bahsettiğini öne sürüyor. Diğer yandan, liglerin 12 Haziran'da başlayacak olması tartışılırken, neredeyse her gün bir takımda korona şoku yaşanması dikkat çekiyor.

Yeniçağ - Analiz

Küresel salgın korona, Türkiye'de etkisini sürdürüyor mu yoksa kontrol altına alındı mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere iktidar cephesi son dönemde salgının kontrol altına alındığı ve korona mücadelesinde dünyanın Türkiye'ye adeta gıpta ile izlediğini öne sürüyor.

Ancak tartışmalı hale gelen liglerin yeniden başlaması hususu gündemdeki yerini korurken, neredeyse her gün bir takımda korona vakasının görülmesi, salgının kontrol altına alındığı söylemleri üzerinde şüphe oluşturuyor.

1200x627-corona-virusu-futbolu-da-vurdu-aci-haber-geldi-1586772452356.jpeg

EKONOMİ İLE SALGIN KARŞI KARŞIYA

Salgın öncesinde zaten kötü durumda olan ekonomik tablo, koronanın ülkemize de sıçramasıyla daha da olumsuz bir seviyeye geldi. Açıklanan paketlerin ekonomik bilançonun ağırlaşmasına ilaç olamaması, iktidarın salgın karşısında normalleşme aşamasına geçişinin arkasında da ekonomik sebeplerin olduğu yorumlarını güçlendiriyor.

Gündemin en çok tartışılan başlıklarından biri olan liglerin 12 Haziran'da başlayacak olması da, aynı açıdan değerlendirirken, hemen her gün bir takımda korona vakasının görülmesi liglerin başlayacak olmasını futbolcu sağlığını tehlikeye atacağını gösteriyor.    

Uzmanlar, şu anki şartlarda liglerin kaldığı yerden başlatılması ve yeni sezonun Eylül ayı öncesinde başlatılmasının virüsün ikinci dalgasına neden olabileceğini ifade ediyor. Ancak buna rağmen, üstelik Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı olmamasına karşın Türkiye'de liglerin başlatılması yönündeki TFF'nin ısrarı dikkat çekiyor. Yaşanan durumu özeti ise şu: Ekonomi ile salgın karşı karşıya!

FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ VE ANKARAGÜCÜ'DEN SONRA BİR TAKIMDA DAHA VİRÜS ŞOKU

Başlangıç tarihi tartışma konusu olan Süper Lig’de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Ankaragücü kulüplerinde korona virüse rastlanmıştı. Bu kulüplerden sonra bir takımda daha korona virüs şoku yaşanıyor. TFF 1. Lig ekibi Erzurumspor’da 4 futbolcuda, 1 teknik heyet görevlisi, 1 a takım çalışanı ve 5 kulüp çalışanında korona virüs çıktığı açıklandı.

5ebc754255427f06ac7edbd1-002.jpg

SALGIN MI, EKONOMİ Mİ KONTROL ALTINDA?

Önümüzdeki günlerde de diğer takımlarda yeni korona vakalarının görülme ihtimali hiç de az değil. Peki iktidarın koronayı kontrol altına aldığı söylemi bu tablonun neresinde? İktidar koronayı değil, ekonomiyi mi kontrol altına alıyor? Şurası şüphesiz ki, Türkiye'nin korona ile mücadelesinde kazanan ibresi insan sağlığından ekonomiye doğru ilerliyor!

Beşiktaş’ta 1977-1984 yılları arasında forma giyen, BJK Kongre ve Divan Kurulu Üyesi ve aynı zamanda BJK Sporcular Dernek Başkanı olan Süleyman Oktay ise, YENİÇAĞ’a yaptığı açıklamada liglerin başlatılmak istenmesinin en büyük nedeninin ekonomik olduğunu belirtiyor.

 

 

9da3bcc3b9cb157a8d10a9135c5c1a14.jpg

Süleyman Oktay

Oktay, “Yayıncı kuruluştaki 580 milyon paranın nasıl alınabileceğinin hesabı yapılıyor. Bu paranın da kulüplere dağıtılıp kulüplerin ayakta kalmasını sağlamak çok önemli.” derken,  “Şu an kulüpler batık vaziyette.  Bu para ile kulüpler kurtulmayacak ama birkaç ay kulüplere nefes aldıracak. Öncelikli ödemeler yapılacak. Futbolcu maaşlarının taksitleri ödenecek.” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYON OLAN TAKIM HAK ETMİŞ OLMAYACAK”

Süleyman Oktay sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Öbür taraftan baktığınızda, futbol ne kadar hakkaniyetli olacak, bu lig bittiği zaman şampiyon olan takım ne kadar hak etmiş olarak şampiyon olacak ve de şampiyonlar ligine katılıp 30-40 milyon euroyu alıp kasasına ne kadar hakkaniyetli koyacak bu da çok tartışılır. Çünkü, şu an ligimizden çıkaracağımız şampiyon, hiçbir zaman hakkaniyetli bir şampiyon olmayacaktır. Çünkü futbolun en önemli en unsuru, olmaz, vazgeçilmez olan taraftar tribünde olmayacaktır. Yani adeta bir halı saha maçı gibi oynatılacak olan maçlardan çıkacak şampiyonluk hakkaniyetli olmayacaktır.

“LİGLER AĞUTOS AYINDA TAMAMLANMALI”

Aynı zamanda futbolcuların içlerinde panik olması da söz konusu olacak. Futbolcuların hepsine makine gibi, hadi hazırlanın diyerek bulaşıcı hastalık şartlarında oynayın diyemezsin.  Bir konsantrasyon bozukluğu olacaktır. Korkanı vardır, korkmayanı vardır. Bu ortamda oynanacak futbol ve şampiyon olacak olan takım hiç de doğru olmayacaktır.

Elbette futboldan vazgeçmeyeceğiz. Benim görüşüm, ne kadar geç başlatılırsa o kadar iyi olacağı yönündedir. Yeni sezon Eylül gibi başlatılmalı. Ağustos ayında da içinde bulunduğumuz sezon tamamlanmalı. Bu sayede süre kazanılmış olur ve önümüzü daha net görmüş oluruz.

Burada diğer bir sıkıntı şu çıkıyor. UEFA TFF’den  takım isimleri istiyor. Önümüzdeki sezonun Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak takımları istiyor. Bir zorluk da burada çıkıyor. O zaman bunun uzmanları, paydaşları düşünecekler hangi takımların isimlerini UEFA’ya bildiririz buna karar verecekler. 

 

 

 

İlgili Haberler