Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail karşılıklı vizeyi kaldırdı. Anlaşma imzalandı

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail karşılıklı vizeyi kaldırdı. Anlaşma imzalandı
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail ile arasındaki vize uygulamasını kaldırdığı. İlişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'den (BAE) İsrail'e yapılan ilk üst düzey ziyarette iki ülke arasında vize muafiyeti, havacılık, ekonomik iş birliği ve yatırımların korunması olmak üzere 4 anlaşmaya imza atıldı.

BAE ile İsrail karşılıklı vizeyi kaldırdı

AA'da yer alan habere göre, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki vize muafiyet anlaşması imzalandı. Böylece İsrail, ilk kez bir Arap ülkesiyle vize muafiyet anlaşması imzalamış oldu. 

TÖRENE BİRÇOK BAKAN KATILDI

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'nin de aralarında bulunduğu bazı ABD'li yetkililer, Ekonomi ve Maliye Bakanı'nın öncülük ettiği BAE heyetiyle aynı uçakla Abu Dabi'den Tel Aviv'e geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'li ve BAE'li yetkilileri taşıyan uçağı havalimanında karşıladı.

BAE'den İsrail'e yapılan ilk üst düzey ziyaret nedeniyle Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion havalimanında tören düzenlendi. Törene İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi, Maliye Bakanı Yisrael Katz ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman da katıldı. 

"ABD'NİN DESTEĞİ OLMASA BURADA OLAMAZDIK"

Başbakan Netanyahu törende yaptığı konuşmada, Abu Dabi ile varılan, ilişkileri normalleştirme anlaşması dolayısıyla ABD Başkanı Donald Trump ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e teşekkür ederek, "ABD'nin desteği olmasa bugün burada olamazdık." ifadesini kullandı.