Bitcoin teknoloji devini ezdi geçti. Tim Cook kara kara düşünüyor

Bitcoin teknoloji devini ezdi geçti. Tim Cook kara kara düşünüyor
Kripto paraların babası Bitcoin işlem hacmi bakımından teknoloji devi Apple’ı geride bıraktı.

Kripto para birimleri daha yaygın olarak kabul edilir hale geldikçe, önemli jeopolitik değişikliklerin etkisi altında işlem hacimleri istikrarlı bir artışa tanık oluyor. Son zamanlarda bu büyüme, Apple''ı yaklaşık %60 oranında aşan ortalama günlük işlem hacmiyle en belirgin şekilde Bitcoin (BTC) tarafından deneyimlendi.

APPLE''INKİNDEN YAKLAŞIK %60 DAHA YÜKSEK
Finansal analizleri ile bilinen Finbold tarafından elde edilen verilere göre, 9 Mart 2022''ye kadar gözlemlenen bir aylık dönemde ortalama günlük işlem hacmi 15.6 milyar dolardı. Bu hesaplamalar, YCharts verilerine göre 94 milyona ulaşan Apple hisselerinin günlük/seans başına ortalama işlem hacmine ve gözlemlenen 30 günlük dönemde AAPL''nin 166.07$ olan ortalama fiyatına dayanmaktadır.

9 MART’TA 42.000 DOLARI AŞTI
CoinMarketCap verilerine göre, 30 günlük dönemde Bitcoin''in ortalama günlük işlem hacmi 24.73 milyar dolardı. Daha kesin olmak gerekirse, bu, Bitcoin''in ortalama günlük işlem hacminin Apple''ınkinden tam olarak %58,42 daha yüksek olduğu anlamına geliyor.

Apple''ı geride bırakan günlük işlem hacmine ek olarak, Bitcoin son zamanlarda bir fiyat artışı yaşadı ve fiyatı 9 Mart''ta 42.000 doları aştı.

İlgili Haberler