Bitcoin ve Ethereum'dan tarihi rekor geldi

Bitcoin ve Ethereum'dan tarihi rekor geldi
Kripto paraların finansal piyasalar ve piyasa oyuncuları tarafından kabul görmesine dair yaşanan son gelişmeler sonrası Bitcoin ve Ethereum tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Yarın gerçekleşecek Coinbase halka arzı öncesi Bitcoin tarihinde ilk kez 63.000 doları aştı. Ethereum da benzer şekilde 2.200 doların üstüne çıktı. Ripple'da günlük yükseliş yüzde 21'i oldu. Böylece kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon 160 milyar dolarla tarihi zirvesine çıktı

ABD''nin en büyük kripto para borsası Coinbase''in yarın Nasdaq''da işleme açılacak olması öncesinde yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi arttı.

63.253 doları gören Bitcoin bu rakamla yeni tarihi zirvesini gördü. Bitcoin mart ortasındaki 61.368 dolarlık rekoru sonrası 25 Mart''ta 51.000 dolara kadar gerilemişti. Nisan ayında ise inişli çıkışlı bir grafik gösteren Bitcoin genel olarak 56.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Birkaç günlük kararsız hareketinin ardından hafta sonu 60.000 doların üzerine çıktı.

Bugün ise dolar karşısında yüzde 4''ün üzerinde değerlenerek rekor geldi.

Son yaşanan yükselişte dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase''in yarın Nasdaq''ta gerçekleşecek halka arzıyla ilgili beklentiler etkili oldu. Coinbase''in 68 milyar dolarlık değere çıkması bekleniyor. Bu arzla birlikte ilk kez bir kripto para aracısı borsada işlem görmeye başlayacak. Bu gelişme kripto paralara güvenin artması için önemli bir adım olarak görülüyor.

Ethereum da Bitcoin''e benzer bir grafik izleyerek 2.229 dolar ile yeni tarihi zirvesini görürken Binance Coin''de yüzde 2''lik düşüş kaydedildi. Fakat Binance Coin''in dolar bazında haftalık yükselişi halen yüzde 45 düzeyinde bulunuyor.

RIPPLE''DA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Günün en dikkat çeken yükselişi ise yüzde 21 ile Ripple''da kaydedildi. Ripple, son 1 haftada yatırımcısına yüzde 85 kazandırdı.

Bugün kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon 160 milyar dolarla rekor düzeye çıktı.

İlgili Haberler