BM'den Almanya ile Fransa'ya 'Kaşıkçı cinayeti' suçlaması

BM'den Almanya ile Fransa'ya 'Kaşıkçı cinayeti' suçlaması
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda geçen yıl işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturmayı yürüten BM Özel Raportörü Agnes Callamard, cinayetin aydınlatılması konusunda uluslarararası alanda yeterli çabanın gösterilemediğini belirterek, Almanya ve Fransa'yı Riyad'ın suç ortağı olmakla suçladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Almanya ile Fransa'ya suçlamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u, Suudi Arabistan'ın suç ortağı olmakla suçlayan Callamard, Business Insider Deutschland'da bugün yayımlanan söyleşisinde, hükümetlere de ulusal parlamentolarını bu konunun aydınlatılması için harekete geçirmeye çağırdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konudaki tutumunun ayrı bir mesele olduğu yorumunu yapan Callamard, "Ancak Angela Merkel ya da Emmanuel Macron gibi liderlerin bu içler acısı duruma dahil olmaları kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Agnes Callamard, Merkel ve Macron'un bu konudaki tutumlarıyla cesaretlerini ortaya koyabileceklerini ancak bunu yapmadıklarını söyledi.

İlgili Haberler