Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ''Evinde Afgan çalıştırıyor'' iddialarına yanıt verdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ''Evinde Afgan çalıştırıyor'' iddialarına yanıt verdi
Bolu'daki yabancı uyruklular için "Ruhsat vermiyorum gitmiyorlar, yardım yapmıyoruz gitmiyorlar, suya yüzde 10 zam yapacağım" diyen Belediye Başkanı Tanju Özcan, "evinde Afgan çalıştırıyor" iddialarına canlı yayına bağlanarak yanıt verdi.

Göçmen polemiğiyle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Habertürk''te ParaGündem programına bağlanarak yabancı uyrukluya zamlı hizmet açıklamalarına dair konuştu.

"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM"
Şehirde yaşayan göçmenlerin elektrik ve su faturalarına 10 kat zam yapacağını açıklamasının ardından gelen eleştirilere Özcan, "Ben dediklerimin arkasındayım. Bedel ödenmesi gerekiyorsa, bu bedeli ödemeye hazırım. Asla geri adım atmam. Bundan sonra yapmam gerekeni yaparım" dedi.

"PARTİMİ DE UMURSAMAM"

Bu konuda CHP''den kendisine yönelik bir görüşme olup olmadığı konusunda ise Özcan, "Hayır, almadım. Ama partim bu çizgimi biliyor. Alsam da onu da umursamayacağım" diye yanıt verdi.

"AFGAN DEĞİL FASLI"

Evinde Afgan uyruklu göçmen çalıştırdığı iddialarını kesin dille reddeden Özcan, evinde çalışan kişinin Fas kökenli biri olduğunu, kendisinin yanında çalışmadan önce Türk vatandaşı olduğunu ve sigortalı çalıştırdığını söyledi.  

Evinde Afgan uyruklu bir kadını çalıştırdığı iddiası üzerine yaptığı açıklama şöyle:  "Gazeteciler cemiyeti üyesi olmayan, belediyeye 7 yıl borcunu ödemeyen bir zatın çakma bir haberi. Bizim evimizde bir kadın çalıştı. Faslıydı, daha önce Türk vatandaşı olmuş, 4 yıl çalıştı. Müfettiş incelemesi de geçirdim"

İlgili Haberler