Bolu İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Bolu İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Her ay düzenli olarak yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Cevahir TOPALOĞLU / Bolu

Valilik Abant Toplantı Salonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı katıldı.

Toplantıda Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı tarafından Bolu Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Kurulu üyelerine ilimiz de çıkabilecek yangınlarla mücadele kapsamında alınan tedbirler ve Valilik kararları anlatıldı.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirler hakkında sunum yapan Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, Orman yangınlarıyla Mücadelede yapılacaklar, Yangın Silvikültürü ve Tedbirleri, Yangın esnasında mahallinde yapılacaklar, araç, ekipman ve personel durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Özellikle son günlerde ülke genelinde yaşanan orman yangınları dolayısıyla ilimizde de orman yangınlarına karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Ülke genelinde son günlerin en önemli güvenlik konusu; orman yangınlarının önlenmesi. Bizde İlimizde geçen hafta Cuma gününden itibaren çalışmalarımızın ağırlığını orman yangınlarına verdik. Çünkü İlimiz doğal yapısıyla yangına hassas bir bölge. Bizim öncelikli görevimiz önleyici tedbirler almaktır. Olması muhtemel bütün olasılıkları düşündük ve bu maksatla il genelinde orman yangınlarına karşı gerekli tedbirlerimizi aldık.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda Pazartesi günü yayınlanan Valilik Genel Emri’ni özellikle de Bolu genelinde ormanlara girilmesinin, orman içi yollarda mola verilmesinin, piknik yapılmasının, yetkili idarelerin denetiminde bulunan park, piknik ve mesire alanları da dahil olmak üzere her ne sebeple olursa olsun mangal ateşi, piknik tüpü, semaver vb. her türlü ateş yakılmasının yasaklandığını ilçelerimizdeki en ücra noktalara kadar herkese anlatalım” dedi.

Son günlerde ülke genelinde çıkan 200’e yakın orman yangınında ilgili tüm devlet görevlilerinin ve gönüllü vatandaşlarımızın yangınlarla canla başla mücadele ettiklerini, şahit olduklarını, yaralandıklarını hatırlatan Vali Ümit, “Afetten dahi ikbâl umarak toplumu germek isteyenlere asla itibar etmeden her birimiz bir nefer gibi işimizi yapmalıyız. İlçelerimizde özellikle yangına hassas bölgelerde orman içinde ve orman içi yol kenarlarında cam kırıkları gibi yangına sebebiyet verebilecek ve kurumuş ot gibi yanıcı maddeleri Orman Bölge Müdürlüğümüz veya Orman İşletmelerimizle, koordineli olarak Özel İdaremiz ve Karayolları yetkilileri tarafından en kısa sürede temizliği yapalım.

Ev yangınlarından da ormanlara sıçrama olduğu gerçeğinden hareketle İlçelerimizde vatandaşlarımıza baca temizliğinin yapılmasını ve elektrik tesisatlarının gözden geçirilmesini tavsiye edelim, takip edelim ve her seferinde hatırlatalım.

Hafta sonu İlimiz genelinde kuvvetli yağmur yağışı beklendiğinden yıldırım kaynaklı yangınların olabileceği bölgelerde ilçelerimizde de daha duyarlı olalım.

Allah vatanımızı, milletimizi her türlü kötülüklerden muhafaza etsin. Ülkemiz genelinde Sayın Cumhurbaşkanımız, ilgili Bakanlarımız, İlimizde de bizler gerekli tedbirlerimizi aldık. Sizlere ilimizin huzuruna ve asayişine, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yapmış olduğunuz katkılar dolayısıyla teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum" dedi ve 8 İlçe Kaymakamından orman yangınlarına karşı hassasiyet göstermelerini, gerekli tedbirleri alarak dikkatli olmalarını istedi.