Ev yapımı böreğin o eşsiz lezzeti tartışılmaz. Ancak bazen fırından çıkan böreklerin arzu edilen çıtırlıkta olmaması hayal kırıklığı yaratabilir. Endişelenmeyin, böreğinizin her katının ağızda dağılan, çıtır çıtır bir lezzete ulaşmasını sağlayacak, fırın sırlarını aratmayan tüyolarımız var! Artık börekleriniz hamur gibi değil, adeta çıtır bir şölen sunacak. İşte o altın değerindeki püf noktaları:
Artı Gerçek'teki bilgilere göre; Bu karışım sayesinde börekleriniz çıtır çıtır olacak ve lezzetiyle herkesi kendinize hayran bırakacaksınız. Soslu börek tarifinin püf noktalarını da uygulayarak, enfes bir lezzet elde edebilirsiniz.
Soslu börek tarifi arayanlar için, çıtır çıtır böreklerin sırrını paylaşıyoruz. Böreklerin lezzetini arttıran ve onlara çıtır çıtır bir dokuluk kazandıran püf noktalarıyla birlikte soslu börek tarifini sizlerle paylaşacağız.
Soslu börek yapımında en önemli noktalardan biri, yufka arasına sürülecek karışımdır. Bu karışımın içeriği, böreğin lezzetini belirleyen unsurlardan biridir. İşte çıtır börek pişirmenin püf noktaları arasında yer alan bu karışımın tarifi:
Malzemeler
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı süt yada yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
Börek Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
İster tepsi böreği yapın ister sarmalı börek hepsine çok güzel olan bir sos.
- Soda hariç bütün malzemeleri karıştır.
- Son olarak sodayı ekle tepsi börek yaptıysak böreğimizi kestikten sonra üzerine sarma börek yapıyorsak her yufkaya fırçayla sürerek sosumuzu kullanıyoruz.