Bosna Hersek'ten Ankara'ya ziyaret

Bosna Hersek'ten Ankara'ya ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek heyetinin Ankara'ya ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü görüşmelerimizde, ortak coğrafyamız Balkanlar'da ortak işbirliğinin geliştirilmesi temel hedeflerimiz arasındaydı. Saray Bosna'da yapmayı kararlaştırdığımız Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan 3'lü görüşmesini de şartlar elverdikçe gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Erdoğan, Mısır hakkında yöneltilen soruya ise, "Mısır halkı bizimle ters düşmez" diyerek yanıt verdi.

Bosna Hersek'ten Ankara'ya ziyaret

Bosna Hersek heyeti, bugün Ankara''ya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda adımların atılmaya devam edileceğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

11 yıldır maalesef temaslarımızı işbirliğimizin gerektirdiği noktada gerçekleştiremedik. Türkiye olarak Bosna Hersek''in huzur ve istikrarına önem veriyoruz. Refah ve kalkınma amaçlı her türlü gayrette de Bosna Hersek halkına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de aramızdaki ticari ve ekonomi faaliyetlerinin artırılması konusunu değerlendirdik. Şüphesiz iki ülkenin potansiyeli kat ve kat yüksektir. Ticaret hacmimizi kısa süre 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Saray Bosna- Belgrad otoyolu projesini de ele aldık. Sırbistan ayağı temelini 2019 yılında hep birlikte atmıştık. Projenin Bosna Hersek bölümü konusunu konuştuk. Enerji, sağlık, savunma sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında işbirliğimizin geliştirilmesi konusunu da görüştük. 

Bugünkü görüşmelerimizde, ortak coğrafyamız Balkanlar''da ortak işbirliğinin geliştirilmesi temel hedeflerimiz arasındaydı. Saray Bosna''da yapmayı kararlaştırdığımız Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan 3''lü görüşmesini de şartlar elverdikçe gerçekleştirmek istiyoruz. 

Doğu Akdeniz''de Türkiye''nin kararlılığı devam ediyor. Taviz vermemiz söz konusu değil. Mısır halkı Türkiye ile ters düşmez. 

Suudi Arabistan''ın da Türkiye''den SİHA talebi var.