'Botoks sonrası ölüm' davasında tek tutuklu sanık tahliye edildi

'Botoks sonrası ölüm' davasında tek tutuklu sanık tahliye edildi
Beylikdüzü'nde bir güzellik merkezinde yaptırdığı botoksun ardından hayatını kaybeden Kübra Boyraz'ın ölümüne ilişkin 4 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Erdal Doğruya adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Büyükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi''ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Erdal Doğruya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Öner Özsoyeri, Bülent Bostancı ile tarafların avukatı da hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Öner Özsoyeri, olayı kendisinin yapmadığının belli olduğunu, maktulün ailesinin beyanları kapsamında olayın çok farklı noktalara gittiğini belirterek, "Ben Erdal Doğruya''nın elinde enjektör gördüm ancak dolgu malzemesi verdiğini görmedim." diye konuştu.

Tutuklu sanık Erdal Doğruya ise Öner Özsoyeri''ni bant yaparken gördüğünü, içeride Ömer Elmalı''nın da olduğunu dile getirerek, "İşlemi Ömer Elmalı yaptı. Biz Öner beyle Kübra''yı dışarı çıkartırken, ''Ömer çok acıdı'' diyordu. Bu olaya herkes şahittir. Kübra da bağırıyordu." ifadelerini kullandı.

Beyanlarının ardından görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, dosyanın henüz adli tıp kurumundan dönmediğini belirterek, tutuklu sanığın bu halinin devamını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklulukta geçirdiği sürenin dolmasını, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme ihtimalinin bulunmamasını dikkate alanak sanık Erdal Doğruya''nın, yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, dosyanın rapor için gönderildiği Adli Tıp Kurumu''ndan dönüşünün beklenilmesine hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


İlgili Haberler