Böyle Meclis Başkanı gördük mü?

Yeni Kuvayı Milliyeciler bir nebze de olsa amaçlarına ulaştılar. TBMM'nin kimi sıraları doldu. Şimdi bu 23 Nisan kutlamasına Devlet Bahçeli'nin katkısını kimse inkar etmesin. Burada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ak Partili TBMM Başkanı'nın kulağını çekerek kimlere dokundurduğu da ortada. İnanın kimi Atatürk düşmanlarının çok daha ileri gidememesinin sebebi "koalisyon ortağı". Eğer göz yumsa Meclis'in sarıklılarla dolduğunu görebilirdik.

Gelelim Mustafa Şentop'a... Çok araştırdım "genlerinde bir şeyler var mı?" diye... Fazla öncesini bilmiyorum ama şu anda Trakyalı. "Hüsmen ağa" tabiriyle bu kadar. Önemli olan yukarıdan kumandalı olması. Patronu ne derse onu yapıyor. "Dokunmayın aslanıma" havalarına adapte olmuş.

Çevir kazı yanmasın

En iyi örneği son Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sergiledi. Oysa kutlamanın Meclis bölümünü engellemek için elinden geleni yaptı. Hatta tüm muhalefet parti liderlerine sopa bile gösterdi. Ne zaman ki Bahçeli rest çekti, yelkenleri suya indirdi:

"Ben kimseye Meclis'e gelmeyin demedim"

Peki bu U dönüşü tek başına mı yaptı? Erdoğan'a sormadan karar verebilmesi mümkün mü?

Haa, eğer kıyaslama yaparsam; eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan bir tık daha ehveni şer demem mümkün.

Neden saldırdı?

Dün sabah TELE1'i seyrederken şaşırdım. Can Ataklı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırıp durdu. Belediye yardımlarının iyi dağıtılmadığını söyleyip bunu işledi. Bunları planlayıp dağıtanları adeta gömdü. Doğrusu içime kurt düştü. Niçin böyle bir üslup kullandı anlamak mümkün değil.

Sorular

Can Ataklı'dan bazı cevaplar bekliyorum.

Sadece mega kentte yaşayanların en az yarısının mağdur olduğunu görmüyor mu? Öte yandan bağışlar gasp edildi. Hükümet yardımları tek yanlı dağıtıyor. Bütün bunları bile bile Ataklı'nın saldırılarına ne demeli?

Fiyatlar uçar gider

Yürüyecek halim kalmadığından bu yana zamlardan en fazla mağdur olan benim. Bir manavın eline kaldım. Üstelik bu vesileyle meslekdaşım Erkan Yiğit'in "Çoktandır sebze-meyve fiyatlarını işlemiyorsun" uyarısına da cevap vermiş olayım. Apartman komşum Gökhan'ın, "Çatalca'ya gidiyorum, birşeyler istiyor musun?" demesini değerlendirip, "Sebze-meyve" karşılığını verdim.

Kıyaslama

Gelenlerin manavla mukayesesi şöyle oldu:

Çatalca                   Manav

Çalı fasülye             9 TL                     16 TL

Kabak                     5 TL                       8 TL

Patlıcan                 7,5 TL                    12 TL

Pırasa                     5 TL                       8 TL

Salkım domates     3 TL                      10 TL

Havuç, turp, roka gibi salata malzemeleri de tam yarı yarıya.

BAKAN'A BİLGİ: Çok şubeli marketlerden sorumlu Bakan Pakdemirli'ye de bir sorum olacak; En son  nezaman BİM veya A101'e girdiniz? Her ürüne zam yapılmadığı tek gün yok.

Teferruat

Koronavirüs vaka ve ölümlerinin çetelesini öğrenmek dışında TRT 2 ve TRT Müzik'e takılıyorum. Son 24 saatte en dikkat çeken program Memleket Havaları oldu.

Yavuz Değirmenci'nin fevkalade zenginleştirdiği yapımda  Türk Halk Müziği'nin yöre yöre turunu attık. Zonguldak'tan Nahçıvan'a kadar uzanıldı.

Konuklar Hayal Has ve Hüsamettin Subaşı'ydı. 70'li yılların ortalarında "Can Hatice" türküsüyle TRT ekranları ve mikrofonlarına giriş yapan Hüsamettin Subaşı'nı

tam 40 yıl önceki Mut konserinde izlemiştim. Kendisine "Altın Plak" ödülü kazandıran "Hamayılı Boynundayım" türküsüyle tüm Türkiye tanıdı.

Öte yandan Sınırsız Ezgiler'e şaşıyorum. ENBE Orkestrası ve işini bilir şefi Behzat Gerçeker TRT'yi ele geçirdi. Canlı kayıt, bant yayın yoluyla her hafta "Ben köşemi kaptırmam" diyor.

Pazartesi buluşmak üzere (B.A.)

Günün sözü

Beni Türk hekimlerine emanet edin. Mustafa Kemal Atatürk

 

dfs-004-001-011-001.jpg

Yazarın Diğer Yazıları